El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

divendres, 23 d’abril de 2010

Sant Jordi

No és la rosa tancada i vermella que esperem per al dia de Sant Jordi , però em va agradar molt quan la vaig veure en el parc Cervantes.


El poema de la rosa als llavis

Botons de foc al cor
la fiblada d'amor--
però els déus s'hi tatuaven.

Joan Salvat-Papasseit

Foto: M. Piqueras (abril 2008)

4 comentaris:

Núr ha dit...

Bona Diada de Sant Jordi! I encara que no sigui una rosa, és una flor veritablement preciosa! :D

La lectora corrent ha dit...

Nur, sí que és una rosa! És una rosa com eren les roses abans que els humans comencessin a fer experiments amb elles per obtenir les varietats de jardí actuals, amb tants de pètals (molt abans que s'inventés l'enginyeria genètica).

D'aquestes roses senzilles, però molt boniques,, a Barcelona ara se'n poden veure als jardins de l'antic hospital de la Santa Creu, on hi ha la Biblioteca de Catalunya i l'Escola Massana. Hi ahir vaig passar-hi i els rosers i els tarongers estaven florits. Llàstima que sigui un espai tan degradat i brut!

kika ha dit...

preciós el poema i la rosa molt ben trobada. feliç diada!

Anònim ha dit...

he trobat una rosa al hotel h10 montcada! el nuvol ha disaparut i he puguit anar a bcn per una setmana enoblidable.. i don´t know how to find accents or traductors aqui but what a marvellous week! so hot as in finland in the summer! salutacions, merike