dimarts, 20 d’abril del 2010

Les dones no tenen idees?

La revista El Temps té una secció que duu per títol "Idees". En els darrers números que he rebut (1347, del 6 d'abril, i el 1348, del 13 d'abril) aquestes seccions contenen, respectivament, onze i nou col·laboracions. Cap d'elles té la signatura d'una dona. Abans, tot i que la majoria de col·laboracions estaven escrites per homes, hi solia haver alguna autora. Se'ls deu haver acabat les idees a les poques col·laboradores d'aquesta secció?

Per sort, entre la redacció, sí que hi ha dones, i amb les idees molt clares: Núria Cadenas, Violeta Tena i Gemma Aguilera.

Actualització (20.04.2010, 18.15): He rebut El Temps d'aquesta setmana (núm. 1349). A la secció "Idees", hi ha nou col·laboracions, totes signades per homes. Les dones segueixen buides d'idees per a aquesta publicació.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Aquest tema, que sembla superat en aparença, no resisteix anàlisis serioses. Una revista sobre poesia recollia, fa un temps, l'obra de vuit poetes-homes i dues dones. En els debats sobre ensenyament, sector de majoria femenina, només cal mirar la tele per veure les proporcions. Ahir mateix vaig anar a una reunió del barri per formar unes comissions i la majoria de gent en actiu són homes. Ja no sé si és mania persecutòria però quan es va a les xifres concretes la cosa és així i no sembla millorar,més aviat al contrari.

joanfer ha dit...

Déu ser un detall que sel's hi déu haver passat... Què trist!