El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 20 d’abril de 2010

Les dones no tenen idees?

La revista El Temps té una secció que duu per títol "Idees". En els darrers números que he rebut (1347, del 6 d'abril, i el 1348, del 13 d'abril) aquestes seccions contenen, respectivament, onze i nou col·laboracions. Cap d'elles té la signatura d'una dona. Abans, tot i que la majoria de col·laboracions estaven escrites per homes, hi solia haver alguna autora. Se'ls deu haver acabat les idees a les poques col·laboradores d'aquesta secció?

Per sort, entre la redacció, sí que hi ha dones, i amb les idees molt clares: Núria Cadenas, Violeta Tena i Gemma Aguilera.

Actualització (20.04.2010, 18.15): He rebut El Temps d'aquesta setmana (núm. 1349). A la secció "Idees", hi ha nou col·laboracions, totes signades per homes. Les dones segueixen buides d'idees per a aquesta publicació.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Aquest tema, que sembla superat en aparença, no resisteix anàlisis serioses. Una revista sobre poesia recollia, fa un temps, l'obra de vuit poetes-homes i dues dones. En els debats sobre ensenyament, sector de majoria femenina, només cal mirar la tele per veure les proporcions. Ahir mateix vaig anar a una reunió del barri per formar unes comissions i la majoria de gent en actiu són homes. Ja no sé si és mania persecutòria però quan es va a les xifres concretes la cosa és així i no sembla millorar,més aviat al contrari.

joanfer ha dit...

Déu ser un detall que sel's hi déu haver passat... Què trist!