El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 24 de desembre de 2012

Temes nadalencs

Rescato algunes entrades d'aquest bloc relacionades amb el Nadal:
  • La pobresa i el Nadal (24.12.2011)
  • El grèvol i el canvi climàtic (20.12.2010). El grèvol és una espècie protegida i actualment és molt útil per a l'estudi ecològic del canvi climàtic perquè s'està desplaçant amb els canvis de temperatura que experimenta el planeta.
  • El vesc i el Nadal (27.12.2009). Vesc, gui, visquera, herba del vesc... Algunes coses sobre aquesta planta que fa temps que associem amb el Nadal.
  • Proclamarem la pau només amb les paraules? (25.12.2009). Llegint les notícies del món, la pregunta que es feia Miquel Martí Pol manté la seva vigència.
  • Per Nadal un pas de pardal (18.12.2009). "Per Santa Llúcia, un pas de puça; per Nadal, un pas de pardal". Per què es relaciona Santa Llúcia (13 de desembre) amb l'inici de l'allargament del dia, si això no passa fins al 21 de desembre?

5 comentaris:

zel ha dit...

Bones diades, Mercè, anirem a buscar posts rescatats!

Mercè Piqueras ha dit...

Zel, com el que fan en els mitjans. De què parlen aquests dies, cada any? De la grossa de Nadal, dels torrons, dels preus dels aliments típics de nadal... I la publicitat? Tota al voltant de Nadal.

jomateixa ha dit...

Molt bones Festes!

Núria ha dit...

Un bloc preciós. Bones festes.

Mercè Piqueras ha dit...

Jomateixa, Núria, gràcies.