El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

divendres, 28 de desembre de 2012

2013, Any (Internacional) de...

Celebracions del 2013 que he localitzat:

- Any Internacional de la Cooperació en l'Àmbit de l'Aigua. Les Nacions Unides van declarar aquest Any Internacional per crear consciència de les possibilitats d'una major cooperació i dels reptes que cal afrontar per a la gestió de l'aigua, tenint en compte l'augment de la demanda d'accés a l'aigua, i de la seva distribució i serveis. Per començar --però no sé si forma part del programa de la celebració-- els dies 15 a 17 de gener tindrà lloc a Abu Dhabi la Cimera Internacional de l'Aigua, una nova plataforma que reunirà polítics, científics i líders empresarials amb l'objectiu de promoure el consum sostenible de l'aigua i en els països àrids i l'accés i la seguretat del seu consum i usos.

- Any Internacional de la Quinoa. Les Nacions Unides van acceptar la proposta de Bolívia, amb el suport de l'Argentina, Azerbaidjan, Equador, Geòrgia, Honduras, Nicaragua, Paraguai, Perú i Uruguai, i de la FAO, de dedicar un any a aquest recurs alimentari d'origen andí, que té un alt valor nutritiu i és un dels aliments més equilibrats i complets.

- Any Internacional de l'Estadística. L'objectiu és difondre el coneixement de la importància de l'estadística als usuaris de les dades governamentals, del sector econòmic i de la comunitat científica, com també en els mitjans, els polítics, els empresaris, els estudiants i el públic en general. La Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de València, l'Institut d'Estadística de Catalunya i la Societat Catalana d'Estadística s'han adherit a l'organització d'aquesta celebració.

- Any de les Matemàtiques del Planeta Terra. Organitzat per més d'un centenar de societats científiques, universitats, centres de recerca i organitzacions per tot el món. Les matemàtiques són fonamentals per estudiar i comprendre els processos dinàmics de tota mena que experimenta el planeta i determinen les condicions meteorològiques, el clima, els processos biològics, les interaccions entre els organismes i també activitats humanes com ara l'economia, l'agricultura, el transport, l'energia o l'ús de l'aigua.

I algunes de les dècades celebrades per les Nacions Unides que encara duren (font: UNESCOCAT):

- Segona Dècada Internacional dels Pobles Indígenes (2005-2014).
- Dècada de les Nacions Unides d'Educació per al Desenvolupament Sostenible (2005-2014).
- Dècada Internacional d'Acció: L'aigua font de vida (2005-2015).
- Dècada de la Recuperació i Desenvolupament Sostenible de les Regions Afectades per la Catàstrofe de Txernòbil (2006-2016).
- Segona Dècada de les Nacions Unides per a l'Eradicació de la Pobresa (2008-2017).
- Dècada de les Nacions Unides dels Deserts i de la Lluita contra la Desertització (2010-2020).
- Dècada de les Nacions Unides sobre la Biodiversitat (2011-2020).
- Dècada Internacional de l'Acostament de les Cultures (proposta UNESCO) (2013-2022)