dimecres, 14 de setembre del 2011

Mirant enlaire (II)

Avui m'he dedicat a mirar enlaire pel Poble Nou, en el que anomenen Districte 22@ o Districte de la Innovació, que s'ha construït en una antiga zona industrial de Barcelona. En alguns casos s'han respectat, total o parcialment, edificis industrials, restaurants-los per a altres usos. N'és un exemple, el Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que ocupa els terrenys de l'antiga fàbrica Ca l'Aranyó, i on conviuen edificis originals de la fàbrica i la mateixa xemeneia, amb edificis moderns de nova planta :

Edifici La Fàbrica

Edifici La Fàbrica des de l'Àrea Tallers

Xemeneia de Ca l'Aranyó i edifici Roc Boronat

Campus de la Comunicació, UPF, Edifici Roc Boronat

Aquestes altres mirades "enlaire" són d'edificis propers a Ca l'Aranyó:


Hotel Diagonal Barcelona

Comissió del Mercat de les Telecomunicacions

Edifici de la Diagonal


Torre Agbar

 Fotos: M. Piqueras (14.09.2011)

8 comentaris:

Joan U ha dit...

Mercè, la semeneia de Ca l'Aranyó és 'única del districte 22@ que té o tindrà un ús "industrial". A l'altra banda del carrer Roc BOronat s'està construint una central d'intercanvi energètic (crec) i faran servir la xemeneia, per això li van posar un "allargador" a la part superior.

Lectora corrent ha dit...

Joan, ja vaig veure el cartell que indica la construcció de la central. Per cert, hi diu que des del 2010 s'han estalviat no sé quant CO2 en emissions, cosa que no entenc, perquè no es veu pas que estigui acabada, llevat que sigui subterrània i falti fer l'edifici o el que sigui que hagin de fer-hi al damunt. Avui, que hi he de tornar, m'hi fixaré millor.

amay ha dit...

És molt maco l'edifici de la Pompeu. Jo justament hi vaig anar per un acte de l'ACCC i em va agradar molt. M'agrada quan barregen edificis antics, ben restaurats, amb els moderns.

amay ha dit...

Per cert, en referència a la matrícula del cotxe de l'Antonio Banderas a La piel que habito, el primer que vaig pensar va ser en el Barça també, i cada cop que la veia (que no són poques les vegades que es veu el cotxe blanc per darrere) pensava el mateix. Ho hauran fet expressament? Mai se sap...

Lectora corrent ha dit...

Anna, no t'hi vaig veure. Jo hi he anat els dos dies. Dimecres vaig coordinar un microdiàleg de Marc Boada. Va explicar el seu decàleg per comunicar ciència i la gent estava bocabadada. L'estona va passar sense que ens n'adonèssim.

amay ha dit...

Ui, no, ara no hi era pas! Encara estic a Nancy jo! Jo volia dir un altre acte, que van fer a l'abril o així, on van passar una pel·lícula sobre la bomba d'Hiroshima.

Mercè Piqueras ha dit...

Anna, ja sé que ets a Nancy, però pensava que potser haguessis vingut uns dies a Barcelona i haguessis aprofitat. Vaig llegir el teu comentari precipitadament, perquè deies "un acte de l'ACCC", no pas el Campus Gutenberg que s'hi ha fet la setmana passada. Suposo que et referies a una de les sessions mensuals del "Calaix de ciència" que el curs passat van organitzar l'ACCC i l'Observatori de la Comunicació Científica.

amay ha dit...

Si, és això! I ja m'hagués agradat venir ja al Campus Gutenberg! Segur que va ser molt interessant!