dimecres, 28 de setembre del 2011

La comissaria virtual (48): El bon clima

Seguim amb la meteorologia. Vist fa un parell de dies a La Vanguardia (edició castellana):



Malgrat que els darrers anys es parla molt del canvi climàtic, el clima de Barcelona segueix essent el mateix: un clima mediterrani, amb temperatures suaus i pluges estacionals típicament fora de l'estiu. És un bon clima per a qui li agrada, però hi ha qui prefereix el clima alpí o el continental i fins i tot l'atlàntic. No tant, em fa l'efecte, l'àrid, el tropical o el polar.

 Si la humanitat no hi posa remei, és possible que abans que acabi el segle XXI el nostre clima s'assembli més al subtropical, però el clima no varia d'un dia per a un altre. L'últim dia de les festes de la Mercè, el clima del Barcelona era el mateix que el del dia abans, malgrat la forta pluja que va caure el 24 al matí. Allò que va salvar el darrer de dia de celebracions no va ser el clima, sinó el bon temps atmosfèric que va fer diumenge.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Es llegeixen moltes bestieses semblants i això que ja a escola primària s'insisteix en això de les diferències entre 'temps atmosfèric' i 'clima'. Una evidència més que demostra el poc pes que té l'escola actualment.

Lectora corrent ha dit...

Júlia, em fa l'efecte que, malauradament, molts periodistes no s'adonen que la llengua és una eina fonamental de la seva professió.