dimarts, 19 de juliol del 2011

"It's tradition..."

Dels països àrabs que he visitat --pocs: Egipte, Líbia i Qatar-- on he vist les dones més tapades ha estat a Qatar. De tota manera hi havia moltes gradacions, des les que anaven completament a l'estil occidental fins les que duien també la cara tapada, com aquestes:

Dones a l'entrada del Museu d'Art Islàmic de Doha (Qatar)

De tota manera, com que només un 30 per cent de la població és nadiua, és possible que moltes dones que no anaven de negre i amb el cap cobert fossin estrangeres residents en el país. El darrer dia vaig anar a visitar el soc i la majoria de dones que hi vaig veure vestien així:

Dones en el soc de Doha

Tenint en compte que a aquella hora (mitja tarda) la temperatura encara fregava els 40 graus, anar de negre de cap a peus no deu ser molt agradable. Els homes, en canvi, vestien de blanc, molt més adient per a aquell clima.

Homes en el soc de Doha

Quan vaig visitar el Museu d'Art Islàmic, ens va guiar una noia del país i també anava de negre de cap a peus. Vaig preguntar-li per què les dones vestien de negre, un color que absorbeix els raigs solars i fa que la calor es noti molt més. Amb una cara de circumstàncies em va respondre: "It's tradition..."

La de bestieses que es fan en nom de la tradició! I vestir de negre no és la més grossa.

Fotos: M. Piqueras (juny 2011)

3 comentaris:

Pakiba ha dit...

He tornat de Venècia fa pocs dies i havia varias de elles amb una calor impresionant!!

Marta ha dit...

I després els homes islàmics diuen que ens volen "convertir a nosaltres".
A bona hora!.......

Lectora corrent ha dit...

Pakiba, quina enveja --de la bona-- Venècia...!

Marta, els homes islàmics diuen que les dones han d'anar vestides modestament i cobertes per no despertar desitjos pecaminosos en els homes. Però vaig veure algunes dones cobertes de cap a peus amb robes lleugeres que caminaven movent-se voluptuosament i vaig pensar que, si jo fos un home, potser m'hauria excitat més endevinar el moviment sinuós d'aquells malucs ocults sota la tela negra que veure moltes occidentals amb minifaldilla.