El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 3 de maig de 2011

Platges per a gossos

Llegeixo al diari italià La Stampa que aquest mes de maig s'inaugura a la província de Roma una platja per a gossos, on les corretges estan prohibides. De fet, el projecte no és nou; la platja va inaugurar-se el 1998 però després va estar uns anys tancada. La iniciativa ve de Baubech, una associació animalista i ambientalista.

Els gossos que accedeixin a aquesta platja no podran ser de raça agressiva i hauran de dur-se deslligats. A més hauran de dur la documentació: microxip o tatuatge i el carnet de vacunació. Les femelles que estiguin en zel en tenen prohibida l'entrada com tampoc hi poden anar els cadells de menys de tres mesos.

Diu La Stampa que la platja compta amb diversos punts de restauració, dispensadors de bosses i un servei d'higiene amb dutxes, dispensadors de xampú i tovalloles. Però no m'ha quedat clar si aquests serveis són per als gossos, per a les persones que els acompanyin o per a ambdós.

A aquest gos que vaig veure a Brusel·les fa alguns anys, no li feia falta la platja:


Crèdits fotos: gos a la platja, mascotas.org (llicència creative commons); gos a Brusel·les, M. Piqueras (juliol 2004)