El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 2 de maig de 2011

És això, la democràcia?

En Pep va fer la sol·licitud per a una oferta de feina d'una gran empresa. Quan hi va presentar els papers van dir-li que no l'acceptaven: tenia uns amics que eren delinqüents i ningú no assegurava que ell no ho fos. Va escriure una instància al·legant que ell era honrat i volia treballar per a la seva família. El Consell d'Administració de l'empresa va reunir-se per tractar-ho: nou membres van decidir que no se'n podien fiar i sis creien que valia la pena donar-li una oportunitat perquè demostrés que no era un delinqüent. Quan li van comunicar la decisió de l'empresa, en Pep va pensar que això de la presumpció d'innocència no compta per a tothom. Com ho deuen estar pensant els membres de Bildu després de conèixer la decisió del Tribunal suprem espanyol. És això, la democràcia?

2 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

No. Evidentment, no.

Raquel ha dit...

Ja fa temps que dic que s'omplen la boca de democràcia i no la practiquen.

Quina ràbia. Quina llàstima.