El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

divendres, 22 d’abril de 2011

El dia de la Terra a Google

Avui, la celebració del Dia de la Terra queda aigualida, i no pas per la pluja, sinó per l'èxode de la setmana santa. Per sort, Google ens la recorda en el seu doodle d'avui:

En la instantània que reprodueixo aquí no es pot captar el moviment: els salts dels pingüins, el lleó remenant la cua, el salmó que remunta el riu i en arribar dalt de tot un depredador l'engoleix, la papallona que travessa l'escena, els pandes que juguen, l'ocell que arrenca el vol, el mamífer arborícola. Si entreu a Google i veieu que els animals estan quiets, moveu el punter pel damunt i l'escena s'animarà.

Jo vull celebrar el dia de la Terra recordant els organismes més petits, que fan que el planeta funcioni i que constitueixen la biodiversitat invisible.