dijous, 19 de maig del 2011

L'alcalde "baby"

L'alcalde més jove d'Itàlia té 18 anys i li diuen el Baby Sindaco. És diu Salvatore Paradiso i és l'alcade de Bonea, una població d'uns 1500 habitants a la província de Benevento, al sud d'Itàlia. En les eleccions municipals, que van tenir lloc el proppassat 15 de maig, va representar una formació política de centreesquerra iva rebre el 42,66% dels vots.

Cal dir que, tot i ser la primera vegada que Paradiso té un càrrec polític, la política no és nova a la seva vida; el seu pare ha estat l'anterior alcalde del poble. En el vídeo de La Stampa, explica algunes característiques del seu programa de govern, molt interessant però que em sembla més propi d'un regidor de joventut.

No sé si devia tenir algun eslògan durant la campanya. El seu cognom permet molts jocs de paraules. Jo hauria dit: Sceglie il Paradiso (tria el paradís).

No deixa de ser curiós un alcalde que al matí anirà a l'escola i, en havent dinat, anirà a l'Ajuntament a dirigir els afers municipals. I això em desperta la curiositat: quants anys deu tenir l'alcalde més jove de Catalunya? I de l'Estat?

2 comentaris:

amay ha dit...

Fent una cerca ràpida al google he trobat al 2005 l'alcalde de Matadepera (23 anys) i al 2007 a Vilanova de l'Aguda (24 anys), i crec que ara encara ho és. És una noia.

La lectora corrent ha dit...

Gràcies Anna. No deuen anar a l'escola, però potser encara vagin a la Universitat.