diumenge, 16 de gener del 2011

Comprar, llençar, comprar: el film

A Youtube hi ha el documental Comprar, tirar, llençar en la versió castellana:



Recordeu que dimarts 18 de gener, se'n farà un debat a l'Auditori del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (c/ Roc Boronat, 138, Barcelona). Hi participaran Cosima Dannoritzer i Joan Úbeda, directora i productor del documental, i Manel Palencia-Lefler, professor de la Facultat de Comunicació de la UP. Moderarà el debat Vladimir de Semir, director de l'Observatori de la Comunicació Científica de la UPF.

M'interessa sobretot esbrinar si és cert el que s'explica de les impressores (per més documental que sigui, podria ser un guió inventat). Voldria saber si hi ha algú més que hagi superat l'obsolescència d'algun dels seus aparells. Si és cert que es pot fer, per què no en fan difusió les mateixes persones i col·lectius que difonen el programari lliure?

3 comentaris:

fra miquel ha dit...

No hi podré anar, espero que ens ho expliquis (lo del noi de la impressora, vull dir)
Ja fa temps que jo ho penso, lo de la obsolescència dels aparells. Però no tan sols de bombetes, mòbils o impressores...La majoria dels paraigües no em duren més de tres o quatre pluges. La moda en roba no deixa de ser un sistema per fer que renovis el vestuari cada temporada. Ara sembla que amb les màquines de fotos també va a modes. No ha passat un any que el model que havies comprat ja no el fan...Fa poc em vaig haver de comprar una de nova per què netejat l'objectiu (per dins) valia tant com una càmera nova i amb més resolució.
En fi, ja paro. A veure si ens pots dir quatre coses del que parlin a la facultat de comunicació de la UPF
Gràcies

Marga BC ha dit...

Jo crec que tal com està muntat el món a més d'un l'interessa fomentar el consum. Una forma de fer-ho és precisament fer que, per nassos, hagis d'acabar comprant el que potser no havies previst.
Mercè, com tens previst anar al debat, ja ens faràs una crònica. T'ho agrairé.
Salutacions

jomateixa ha dit...

Quan ho explico a les meves filles no ho acaben d'entendre, encara son petites, però jo hi insisteixo. Potser si tots ens hi esforcem a reciclar, a arreglar... a conscienciar... l'esforç tindrà recompensa.