divendres, 8 d’octubre del 2010

La casa de les samarretes

A Barcelona hi ha moltes botigues on venen samarretes de les que s'ensenyen; em refereixo a les que, en anglès anomenen T-shirts. Com més va, però, més i més difícil és trobar aquelles botigues d'abans on es podien comprar tot tipus de samarretes de les que no s'ensenyen perquè es duen sota d'altres peces de vestir.

Recordo que durant molts anys anava a una merceria que hi havia al darrere de la catedral. Un bon dia, quan vaig fer-hi cap per comprar-hi algunes samarretes per a l'hivern que s'apropava, vaig trobar que s'havia convertit en un restaurant. També va convertir-se en un altre negoci una botiga semblant que hi havia al carrer Comtal. A poc a poc, aquelles merceries --no sé perquè en deien 'merceries', si moltes no venien betes ni fils, només roba interior, mitges i mitjons-- han anat desapareixent.

Fa uns dies que anava jo pensant on hi hauria una botiga on pogués comprar una samarreta de cotó de les d'abans, de color negre, màniga llarga i una mica d'escot, per posar-me sota un brusa que és fosca però fina i bastant transparent. Ahir al matí, quan em dirigia al metro, a l'estació d'Universitat, me la vaig trobar al davant:

A l'aparador he vist la samarreta que buscava. I és que en tenen de tota mena: d'home, de dona, per a la mainada; de coto i d'altres fibres; samarretes imperi, de màniga curta, de màniga llarga, tancades, amb escot; blanques, negres, de color cru... I un bé de déu de calçotets i calces, mitjons, mitges...

La botiga és diu Gèneres de Punt La Torre i es troba al número 4 de la plaça Universitat, on comença la Ronda de Sant Antoni. És del 1900 i no sembla que hi hagin fet gaires canvis:

Fotos: M. Piqueras, 07.10.2010

2 comentaris:

Júlia ha dit...

És un 'clàssic' aquesta botiga, i que duri. A prop del mercat de Sant Antoni hi ha Can Gallofré, és més petita però també molt antiga. Ara La Torre és el súmmum.

La lectora corrent ha dit...

Júlia, avui n'he vista una altra, al carrer del Carme. Però no semblava ni de bon tros tan ben assortida com La Torre.