dijous, 21 d’octubre del 2010

Avui, sentència europea sobre el cànon digital

El 21 d'octubre de 2010 pot ser històric en l'àmbit de la comunicació i del dret. Llegeixo a Vilaweb que avui al matí s'espera la sentència del Tribunal de Justícia europeu sobre la denúncia presentada per la SGAE contra una empresa catalana per impagament del cànon digital que un bon dia es van inventar i que un govern --no sé quin va ser, però tant se val-- va aprovar.

El cas que va arribar al Tribunal europeu és el de la botiga catalana Traxtore, a la qual l'omnipotent i arrogant SGAE reclama el pagament d'un grapat de milers d'euros (eren 44.000 quan li van fer la denúncia; ara deuen ser ja molts més) pel cànon digital.

En el web SGAE contra Traxtore hi ha molta informació sobre el cas i suposo que tan bon hi hagi sentència, hi serà visible.  Per fer-se una idea dels beneficis que pot obtenir la SGAE amb el cànon digital, vegeu el còmic "Basado en una historia real".

Espero que la Justícia no sigui injusta i que la SGAE no se surti amb la seva.

Actualització 10.14 am
Ho acabo de veure a Vilaweb. Copio literalment el text de Vilaweb (l'enllaç no està encara actualitzat quan escric això):
"Avui al matí el Tribunal de Justícia europeu ha declarat il·legal el cànon que s'aplica a l'estat espanyol als aparells i materials de reproducció digital. La sentència ha resolt la denúncia presentada per la SGAE contra l'empresa catalana Padawan per impagament del cànon argumentant que l'aplicació d'aquest cànon per a la còpia privada no s'ajusta a la legislació comunitària. Després de passar pel jutjat i per l'Audiència de Barcelona el cas va arribar el 2009 al tribunal europeu, amb seu a Luxemburg."

 Entrada relacionada: Silenci a la perruqueria (31.03.2010)

2 comentaris:

Pakiba ha dit...

Jo també l'espero.

esparver ha dit...

El problema es que la noticia de Vilaweb no és del tot correcta. M'explicaré, el que la justícia europea (sembla que) diu és que l'aplicació del cànon és incorrecta per indiscriminada.

Ja veurem com acaba. Però, tot i ser un pas endavant, no resol el problema de fons: La arbitrarietat i la impunitat d'una organització privada que recapta taxes.