dissabte, 3 d’abril del 2010

Nature i Science s'uneixen per fer una revista conjunta?

Nature i Science, les dues grans revistes rivals en el món de la ciència, s'uneixen per fer una publicació conjunta en línia sense accés restringit al seu contingut. Les despeses de la publicació en línia estarien subvencionades per FaceBook, i una mena de preprints estarien disponibles en una xarxa social especial. (Un preprint és un article científic en una versió que encara no és la definitiva, i que pot canviar-se segons els comentaris que en facin experts en el tema.) Això deia, més o menys, una notícia publicada fa pocs dies en el web microbeworld (el món dels microbis) de l'American Society for Microbiology. El nom de la nova publicació encara no estava acordat, podria ser Scientific Nature o Natural Science.

Una fusió de les dues revistes per fer-ne una de gratuïta seria realment una gran notícia. Però si ens fixem en la data en què es va publicar la notícia en el web microbeworld, ens adonarem que és el 1r d'abril, April's Fool Day o el dia del peix d'abril, per dir-ho com a França (poisson d'avril) i a Itàlia (pesce d'aprile), si fa no fa com el nostre dia dels sants innocents, i el peix deu ser com la nostra llufa. Per tant, aquesta utòpica publicació no crec que de moment sigui factible. Hi ha massa interessos econòmics que segurament ho impedirien.

El web del Museum of Hoaxes conté una secció amb les 100 millor enredades de tots el temps del dia del peix d'abril.

Il·lustració: anònima. L'he trobada en molt webs francesos i en cap n'indica la procedència. Si estic trepitjant els drets intel·lectuals d'algú, prometo esmenar-ho tan bon put esbrirni l'autoria del dibuix.

1 comentari:

Salvador Macip ha dit...

Amb això del Natural Science vaig riure molt. Molt ben trobat.