divendres, 15 de gener del 2010

Deu ser una innocentada amb retard?

Els dos darrers dies he estat pràcticament desconnectada dels mitjans de comunicació. Em vaig assabentar de la desgràcia d'Haití l'endemà del terratrèmol i fa només unes hores que n'he vist les primeres imatges --esfereïdores, com pot produir-se tanta desgràcia en un país que viu en la misèria permanent?

He vist també unes altres imatges que, si les hagués vistes el 28 de desembre, hauria pensat que era una innocentada de la TV o de l'Ajuntament de Barcelona: l'alcalde Hereu dient que la ciutat presentava la seva candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern.

No sé quin dia s'ha fet públicament aquest anunci. Si hagués estat el dia 12 pensaria que potser l'alcalde és d'origen rus i continua regint-se pel calendari julià, com fa molt gent en els països eslaus, que celebren el "vell cap d'any". Segons aquesta tradició, els segles XX i XXI el canvi d'any s'escau la nit del 13 al 14 de gener. Per tant, calculo que, per a l'església ortodoxa, el dia dels Innocents deu ser el 12 de gener.

Encara no m'ho puc creure. No serà que havien canviat l'hora d'emissió del "Polònia"?

4 comentaris:

Júlia ha dit...

Es veia venir que l'alcalde Hereu, qualsevol dia, endegaria 'la seva piràmide'. El pitjor és que té seguici.

kika ha dit...

jo també vaig pensar que seria una broma, però no, els de polònia la van haver d'axagerar ahir! :-)

ivaxavi ha dit...

Sí. Aquest any el dia dels innocents s'ha retrasat. Vetges si no, les declaracions del bisbe de San Sebastiàn en relació al terratrèmol d'Haití...

M. Antònia ha dit...

No m'ho podia creure! Semblava que fos una broma com dius. Cada dia anem a millor!