El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 24 de juliol de 2012

La comissaria virtual (63): perímetre i superfície

El Punt-Avui diu sobre els foscs de l'Alt Empordà (si no podeu llegir bé la part subratllada, cliqueu al damunt del retall:

El perímetre de l'incendi s'eleva a les 13.953 hectàrees

El perímetre és el contorn d'una figura plana o la mesura d'aquest contorn. En el cas de l'incendi de l'alt Empordà, seria el contorn de la zona que s'ha cremat, com si agaféssim una cinta i anéssim marcant els límits de la zona que ha resultat afectada pel foc. I una hectàrea, què és?

Una hectàrea (ha) és una unitat de superfície que equival a 100 àrees. I una àrea és igual a 100 metres quadrats). Per tant, una hectàrea és igual a 10.000 metres quadrats.

Podem mesurar una cinta en àrees o hectàrees? Oi que no? Doncs un perímetre, tampoc. Ens cal una unitat de longitud, no una unitat de superfície.

2 comentaris:

Martí Casares ha dit...

perfecte i claríssim! això s'explica al cicle superior de primària! Com a mestre que en sóc em guardo el teu article per comentar-lo a classe.

Mercè Piqueras ha dit...

Martí, m'alegro que el comentari et sigui útil.