dimecres, 13 de juliol del 2011

Curiositats urbanes castelloleoneses

Vist a l'estació de tren de Peñaranda de Bracamonte (no sé què hi deu haver dins, però no crec que sigui roba interior femenina):


En una de les portes de la Catedral de Salamanca hi ha un astronauta. El van esculpir quan van restaurar-la per deixar constància a futures generacions que la restauració va fer-se en l'època dels astronautes:


Prop de la catedral de Salamanca hi ha una botiga d'artesania charra on, entre altres coses, venen  polseres màgiques, com aquesta polsera de la amistaz:


L'artesania charra sembla que s'ha inspirat en Gaudí per a fer algunes figuretes:


Voleu aprendre a tallar pernil? Un curset només costa 420 euros. Suposo que es deu practicar amb el millor pernil ibèric existent:


Vist en una botiga de menjars preparats i servei de catering:


Tot i que prorroguen l'apertura, la botiga és tancada.

Fotos: M. Piqueras (12 i 13 juliol 2011)

2 comentaris:

Ofelia ha dit...

Això de l'astronauta espero que estigui ben explicat sino en lloc de ser un aclariment serà un mal de cap per les properes generacions.
Bon viatge/

Lectora corrent ha dit...

Ofelia, quan he penjat les fotos tenia pressa per tornar al congrés i no ho he explicat bé. Diuen que hi havia la tradició que, quan es feia alguna obra de restauració a la catedral, se'n deixava constància incorporant-hi algun element de l'època en què s'havia fet la restauració. De fet, hi ha altres elements esculpits que fan referència als temps moderns. Hi ha una mena de dimoni que s'està menjant un gelat d'aquests que tenen la galeta cònica i també hi ha un linx, per ser una espècie en perill d'extinció.