dilluns, 20 de desembre del 2010

Vacances al Marroc? Descarteu-les si sou periodista

Si sou periodista i pensàveu anar a de vancaces al Marroc, més val que canvieu els bitllets per a una altra destinació o que amagueu qualsevol documentació que indiqui la vostra professió. Us podria passar com a David Collantes, de COMRàdio.

Dissabte, Collantes va marxar amb la seva dona de vacaces al Marroc en un viatje que va ser d'anada i tornada immediata. En arribar a Marraqueix, quan van identificar-lo com a periodista, van prohibir-li l'entrada al país i el van fer tornar a Barcelona.

La premsa d'avui ho recull, i el mateix Collantes ha piulat el seus cas.

Actualització 20.12.2010, 12.00
No cal ser periodista en actiu en un mitjà de comunicació perquè una persona no sigui benvinguda al Marroc. Una dona que treballa en comunicació en un centre tecnològic de Mollet del Vallès, ha explicat a la llista de distribució de l'Associació Catalana de Comunicació Científica que fa dues setmanes també la van fer fora del Marroc; o millor dit, no la van deixar entrar. Explica que hi anava amb el seu germà i el seu company. El germà, pel fet de ser programador web, també era sospitós d'un possible atemptat periodístic i el van retornar amb ella. El seu company, en canvi, en no tenir la nacionalitat espanyola (és eslovè) va resultar lliure de sospita, i va haver de quedar-se a Marraqueix tot sol.

La comunicadora del centre tecnològic de Mollet recomana a qui vulgui viatjar al Marroc que, quan li preguntin la professió, digui que es dedica a vendre pa, a guiar un camió o a altres feines que no tinguin res a veure amb la comunicació i la tecnologia, ni directament ni indirectament.

2 comentaris:

Ferran ha dit...

Indignant.
Tot per els maleits interessos "geopolítics" o el que sigui.

Pakiba ha dit...

Vaig estari al Marroc fa un anys i segur que no tornaran a veurem per alli.....