dijous, 2 de desembre del 2010

La comissaria virtual (37): "El Mundo" i la Vall d'Aran

Pensàveu que la Vall d'Aran era un comarca fronterera amb França? Doncs el diari El Mundo no deu pensar el mateix. En el web d'aquest diari tenen una pàgina amb els resultats de les eleccions catalanes que es pot consultar de manera interactiva, per municipis, comarques i províncies. En el mapa de comarques, si cliqueu damunt d'on pensaríeu que hi ha la Vall d'Aran us trobareu aixó (si no ho veieu bé, podeu clicar el damunt i veureu la imatge ampliada):


I on hi hauria d'haver el Pallars Jussà hi han col·locat la Vall d'Aran:

Font: El Mundo, Resultados de todas las eleccciones catalanas (captura de pantalla feta el 2.12.2010)

5 comentaris:

Pakiba ha dit...

Primer de tot felicitarte pels las teves entrades i després dir que son uns impresentables que no saben ni geografia.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Hola Mercè,

penso que no cal donar massa importància a aquesta errata. Sí que és un error de garrafa, però aquest tipus de "gazapos" es donen sovint en premsa.

A més, m'agradaria saber quants dels nostres periodistes sabrien ubicar les següents comarques espanyoles: Aliste, Benavente, Sayago...
qui sàpiga a quina província estàn té premi.

La lectora corrent ha dit...

Pakiba, Annette, jo no dono excessiva importància a aquesta errada ni a moltes de les que presento en la sèrie de la "comissaria virtual", especialment si són notícies i no articles preparats amb antel·lació. De fet, tenint en compte les presses amb què es treballa per fer un diari, trobo que encara es fan poques errades. El que he constatat és la poca cura que se sol tenir amb les xifres.

De tota manera, Annette, no crec que això ho hagin preparat periodistes de fora, potser ni tan sols periodistes. "El Mundo" també té --o si més no tenia-- una redacció a Catalunya.

Clidice ha dit...

Si i no, oi? És clar que tothom es pot equivocar i bla bla bla, però que s'equivoqui "El clarín de Valdeabajo" doncs té un passi, però aquests representa que tenen una mica més de pressupost no?

Pakiba ha dit...

Annete, no vui el premi, pero tots son pobles de Zamora, i crec que el articles se tindrian que informar primer de tot abans de publicar res.