dissabte, 8 de maig del 2010

Tavistock, Devon i Cornualla (III)

Gairebé sempre que he viatjat al Regne Unit he anat a ciutats, la majoria de les vegades a Londres. M'hauria agradat molt llogar un cotxe i recórrer zones rurals, aturar-me en petits pobles i conèixer algunes regions on és molt difícil arribar amb transport públic. Però estic segura que no sabria conduir per l'esquerra, que per més cura que hi posés, en un moment o altre engegaria el meu pilot automàtic intern i m'aniria a l'altre costat de la carretera. Si només per travessar el carrer ja em faig un embolic! I no crec que sigui perquè l'edat em fa perdre facultats. M'ha passat sempre que he viatjat al Regne Unit. Per sort, en molts llocs, en els passos de vianants, han escrit a terra allò de "Look right" o "Look left", indicant-te si has de mirar a la dreta o a l'esquerra.

Típic senyal en un pas de vianants de Londres
(Foto: International Approaches to Bicycle and Pedestrian Facility Design)

Aquest darrer viatge, però, no podia ser més rural. He anat, per feina, a una zona en el límit entre Devon i Cornualla. Una de les persones amb qui vaig viatjar tenia molta experiència a conduir per l'esquerra perquè va viure bastants anys al Regne Unit. Això em donava seguretat i em permetia gaudir del paisatge al llarg del nostre recorregut. Primer, des de Bristol a Tavistock, després al nostre destí, un lloc enmig del bosc prop de Lauceston, ja a Cornualla. Aquest darrer recorregut és per carreteres gairebé sempre vorejades de tanques vegetals molt atapeïdes, i increïblement estretes, on dos cotxes que es trobin en direcció contrària difícilment poden creuar-se. Hi havia alguns trossos de carretera que eren com les antigues carreteres nostres vorejades d'arbres que, en passar-hi pel mig feien la sensació de travessar un túnel vegetal.

Carretera rural (un del trossos amples i vorejat d'arbres)
(Foto: M. Piqueras, 05.05.2010)

Per aquelles carreteres rurals, de tant en tant es veu alguna caseta; encara n'hi algunes que tenen el sostre de palla. Son les anomenades thatched houses. Tot i que aquest tipus de coberta no sigui exclusiu del Regne Unit (la barraca valenciana també té el sostre de palla), és el lloc d'Europa on més n'hi ha. (En aquest web es poden veure diverses fases de la construcció d'un sostre de palla a Devon.)

Grup d'oques "pasturant" en un prat a Virginstow (Devon)
(Foto: M. Piqueras, 05.05.2010)