dijous, 19 de juny del 2008

De botigues per Madrid

De vegades he reflectit en aquest bloc imatges insòlites o curioses de Barcelona. De curiositats urbanes, però, n'hi ha per tot arreu. Avui recupero algunes fotos fetes a Madrid en diverses visites a la capital de l'Estat. En la primera es veu una botiga que s'anomena Pequeñita Pescadería. No sé quin deu ser el concepte de 'pequeñita' per al propietari o propietària de la botiga, però aquesta no ho sembla molt. Tampoc sé què deu ser costum de vendre a les peixateries madrilenyes, però en aquesta, com es pot veure escrit en el vidre de l'esquerra, s'hi poden comprar napolitanes, croissants i ensaïmades:


El Buho és un altre establiment polivalent:

Potser la clientela passa primer pel gimnàs per veure si a la sortida poden comprar una talla menys de la que gasten normalment?

Aquesta antiga lleteria em va fer recordar quan a casa meva ens duien la llet de les granges La Catalana. El repartidor ens duia cada dia dos o tres litres des de l'Av. de la República Argentina, a tocar de la plaça Lesseps. I vivíem al carrer Margenat, en el barri de Sarrià! (I que n'era, de bona, la llet de les granges La Catalana!)


Si les coses no us van bé, podeu passar per aquesta botiga prop de la Puerta del Sol. Entre altres treballs, us podran fer misas, rompimientos, despojos, limpiezas, amarres i ifà:


Si després de recórrer les botigues teniu gana, no entréssiu a a quest restaurant:

No fos cas que el Dómine Cabra us alimentés com a don Diego i al Buscón. I si passeu pel Chaflán del Acuerdo, vigileu que no sigui com el carrer de la Pau d'aquella clàssica pel·lícula de Charlot:

Fotos: M. Piqueras

1 comentari:

merike ha dit...

If you are "A Common Reader" I am like The Accidental Tourist here on your blog:-) Have a nice Midsummer!