dijous, 5 de juny del 2008

Dia Mundial de l'Ambient

Des de 1972, el 5 de juny se celebra el Dia Mundial de l'Ambient (o del Medi Ambient, com se sol dir de manera redundant). Aquell any, l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir-ne la celebració com a acte inicial del Congrés d'Estocolm sobre Ambient Humà. D'una altra resolució, adoptada aquell mateix dia, va sorgir el Programa Ambiental de les Nacions Unides (UNEP, de l'anglès United Nations Environmental Program).

Cada any hi ha un tema general al voltant del qual s'organitzen activitatsdel Dia Mundial de l'Ambient arreu del món, tot i que hi ha una ciutat on es fa la celebració oficial d'aquest esdeveniment.
El tema d'enguany, reproduït en el seu logotip, és "CO2 Deixem de dependre'n!", i la ciutat de les celebracions oficials, Wellington (Nova Zelanda). Els temes dels darrers anys van ser: "Donem una oportunitat a la Terra" (2002), "L'aigua. 2000 milions de persones es moren per tenir-ne" (2003), "Es busquen! Mars i oceans - Vius o morts?" (2004), "Ciutats verdes - Planificació per al Planeta" (2005), "Deserts i desertificació sota el lema 'No abandoneu els deserts'" (2006), "El desglaç, un tema àlgid?" (2007).

En el web oficial del Dia Mundial de l'Ambient, hi ha material complementari en diversos suports. com aquests dos vídeos: el primer, amb consells per estalviar energia amb els pantalons texans i el segon amb una bonica cançó de Sting: Planeta fràgil.