El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

diumenge, 11 de març de 2012

Tot passejant per Leiden

No hi ha ciutat que no mostri curiositats a les persones que les visitin. De vegades les curiositats només ho són per als forasters, perquè la gent del lloc hi ha està acostumada. Aquí presento algunes curiositats --per a mi, la forastera-- de les meves caminades pels carrers de Leiden.

Ahir vaig poder veure millor, encara amb una mica de llum del dia, les claus de Leiden damunt la porta d'una casa:La bicicleta adopta formes familiars. A més de les bicis amb cadireta al davant, hi ha aquestes altres amb cistella, més gran que la cadireta, per dur-hi les criatures i fins tot la compra de la setmana (l'última és una tricicleta).

Diuen que fa algunes setmanes el fred va ser molt intens. Potser per això hi arbres que encara duen bufanda?:Aquest senyal al terra s'explica tot sol:

Fotos: M. Piqueras, març 2012

4 comentaris:

Marta ha dit...

Fantàstiques observacions, els arbres m'encanten!

joana ha dit...

Fabuloses fotos!

Mercè Piqueras ha dit...

Gràcies, Marta i Joana. Els arbres "amb bufanda" em van semblar molt originals. I els signes per advertir els propietaris dels gossets, també.

merike ha dit...

M'agraden veure les fotos d'un lloc nou:)