dissabte, 9 d’abril del 2011

Llençar papers al lavabo?

Ves per on, jo sempre havia pensat que el lavabo era la pica de porcellana, acer inoxidable, ceràmica, plàstic, etc. on ens rentem les mans, la cara i allò que calgui. Per això, quan ahir a la tarda vaig anar al WC en un bar on vaig prendre un Cacaolat (serà l'últim?, em pregunto cada cop que me'n prenc un els darrers temps mentre penso en la seva possible desaparició en mans de Rumasa), em va sobtar llegir això en un cartell enganxat a la paret:


Independentment de les faltes d'ortografia, em va cridar l'atenció això de llençar objectes al lavabo, perquè no se m'acut que ningú pugui llençar objectes a la pica de rentar-se les mans --especialment alguns dels objectes que esmenten. Però ves per on, això del 'lavabo' és una de les coses que estan ben escrites en el cartell. Segons el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, 'lavabo' és sinònim de 'vàter', si bé el terme preferent és 'vàter'. És cert que normalment preguntem on és el 'lavabo', però també hi ha qui pregunta on és el bany --especialment en castellà.

En el bar del meu Cacaolat d'ahir deuen estar tips que la gent llenci coses al lavabo/vàter, perquè a més d'aquell cartell enganxat darrera la porta, n'hi havia quatre més que estaven enganxats a les parets i tots demanaven el mateix favor. En alguns llocs feien referència al W.C, potser per si algú creia, com jo, que el lavabo és el lloc on ens rentem. (Si voleu llegir-ne el text bé, cliqueu damunt les fotos i les veureu ampliades.) Espero que els serveixin d'alguna cosa, però he de dir que el "Sanitrit" no em sembla molt eficient ni per a triturar el paper higiènic. Si més no, dins la tassa del WC, ni havia un bon gruix quan hi vaig anar jo.



Fotos: M. Piqueras (08.04.2010)

2 comentaris:

... ha dit...

...és increïble que la gent faci aquestes coses, però si hi ha aquests cartells és que n'hi ha més de la que ens pensem!

La lectora corrent ha dit...

Abdega, malauradament, l'incivisme està molt estès.