dimecres, 16 de febrer del 2011

L'estat dels boscos de Catalunya, per Martí Boada

Entre les moltes guies de Barcelona que tinc, les que més m'agraden són les atípiques, les que potser no compren gaire els turistes. Una d'elles és Barcelona. Biodiversitat urbana, de Martí Boada i Laia Capdevila. (Per cert, no estaria malament una nova edició; la que tinc és del 2000 i en deu anys em fa l'efecte que el paisatge i la flora i la fauna han canviat bastant en algunes zones de la ciutat.)

No he coincidit mai amb Martí Boada, però n'he anat seguint la trajectòria des de fa algunes dècades. I demà per fi tindré l'oportunitat de saludar-lo personalment i de presentar-lo quan vingui a parlar-nos de l'estat dels boscos catalans. (Aquesta setmana estic de presentacions; d'aquí a una estona, Javier Armentia i demà, Martí Boada.)

Boada parlarà dels nostres boscos, que ocupen una gran part de Catalunya i que, des de la ciutat sovint veiem nomes com el lloc on anar a caçar bolets o a passar-hi a prop uns dies de descans. Catalunya és un país de boscos que estan en expansió. Però ni la seva dinàmica expansiva ni els focs que els afecten son els principals problemes de la seva gestió, segons Boada. L'absència d'una política forestal clara és allò que més preocupa a Boada, en relació als boscos.

La conferència i col·loqui aniran precedits del lliurament del Premi Joan Oró de Divulgació de la Recerca Científica. És una activitat organitzada per l'Associació Catalana de Comunicació Científica, oberta a tothom:

Dijous, 17 de febrer de 2011
12.00 – Lliurament del VII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica.
12.30 – Conferència del professor Martí Boada: “Boscos de Catalunya: estat i malures”.

Lloc: sala de conferències de premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Rambla de Catalunya 10, 1r. Barcelona.