El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

diumenge, 6 de febrer de 2011

Comparacions: El Caire - Barcelona

A El Caire, aquests dies passats aproximadament un milió de persones s'ha manifestat per protestar contra el govern de Mubarak. Això representa aproximadament un 1,25% de la població d'Egipte, que és d'uns 80 milions d'habitants.

A Barcelona, el de 10 de juliol de 2010, aproximadament un milió de persones es va manifestar per protestar contra el Govern espanyol. Això representa aproximadament un 13,3% de la població de Catalunya, que és d'uns 7,5 milions d'habitants.

Barcelona, 10 de juliol 2010
Tot el món està --estem-- pendents del que passa a El Caire i s'hi interessa --ens hi interessem. Em sembla que el món està pendent del que passa a Barcelona només els dies que el Barça juga al Camp Nou.

4 comentaris:

marta ha dit...

L'altre dia hi pensava. Si als egipcis els fessin el cas que ens van fer a nosaltres, només aconseguirien morts i ferits i res més. Espero, de debò, que aconsegueixen el que volen.

Anònim ha dit...

Tens tota la raó del món. Esperem que els facin més cas que a nosaltres.


Raquel

La lectora corrent ha dit...

Potser hauríem hagut de muntar unes tendes de campanya al passeig de Gràcia i fer durar la manifestació una setmana?

Raquel ha dit...

Potser sí i ens haguessin tret a patades, segur. Però és clar, el ressò que se'n faria ja me l'imagino: "Els catalans extremistes i separatistes que volen trencar la unitat d'Espanya, increpen a les forces de seguretat i els obliguen a carregar..."

M'agafen ganes de tirar enrere i provar-ho.