El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 17 de febrer de 2011

No és allò que sembla (VI)

Si més no, en veure la foto, la meva imaginació hi ha vist una altra cosa. M'agradaria saber què hi veu la gent.


Actualització 21.02.2010
Quan vaig veure la foto, em van semblar cabdells, tot i que, atesa l'escala que indicava, era impossible que ho fossin. Es tracta de botons florals de la planta Cornus florida, un arbust caducifoli que creix a Nord-Amèrica. La més semblant que tenim aquí, del mateix gènere, és el sanguinyol o pelabou, Cornus sanguinea. A continuació poso la foto sencera, on es veu l'escala: la barra de la dreta és un mil·límetre.


Font: Public Health Image Library (PHIL), EM Imagery #8768

9 comentaris:

TONI ha dit...

A primer cop d'ull m'han semblat nous. Després cocos... però veig clar que no, ni nous ni cocos. Potser cabdells de fil? O gorres?
A veure qui ho aclareix...

Raquel ha dit...

Sembla alguna cosa aspra.

Aram ha dit...

Cabdells de llana?

La lectora corrent ha dit...

Això dels cabdells de llana és el que em va semblar a mi en veure la foto. Però no, no són cabdells. Esperaré algun dia més per veure si algú ho endevina.

Mercè Piqueras ha dit...

Avui poso dins l'entrada l'explicació i la foto sencera, que indica l'escala a la qual es veu la imatge.

Natxo ha dit...

Sé que arribo tard per a contestar, però ahir quan vaig veure la imatge el que em va semblar primer foren cocos. També em podien fer pensar en cabdells de fil o d'un cap prim.

És meravellós el món que ens mostra la microscòpia electrònica.

TONI ha dit...

Mira, ho anava a dir, "això deuen ser botons florals de Cornus Florida"
Si es veu claríiisim !!
Tu ja vas avisar. No és allò que sembla. I Sí, no ho semblava, no.
Gràcies per proposar-nos reptes. Espero el següent.

Toni

La lectora corrent ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris. Sí, Natxo, el microscopi electrònic --en les diferents variants-- proporciona imatges bellíssimes. El que no m'agrada és que, en microbiologia, de vegades després les "pinten". Em sembla de tan mal gust com posar color a una pel·lícula que originalment fos en blanc i negre

Natxo ha dit...

Les imatges de microscòpia electrònica són, algunes, dignes de museu.

De fet existeixen alguns molt interessants concursos de fotografia científica.

Respecte el colorar les imatges, crec que la comparació que fas és molt bona, vull pressuposar que es fa per fer-les més "comprensibles", com les imatges presses de l'univers.