dilluns, 1 de febrer del 2010

"Va a trabajar tu madre..."

He llegit en un diari de distribució gratuïta que a Facebook s'ha creat un grup que es diu "Va a trabajar tu madre... hasta los 67". És una protesta a la proposta del Govern central de retardar dos anys l'edat de jubilació.

No debatré si la proposta em sembla encertada o no, perquè crec que això depèn de cada persona (jo tinc edat d'estar jubilada, però mentre pugui, no penso deixar de treballar). Tanmateix, crec que el nom del grup de FaceBook no és gaire encertat. Coneixeu alguna dona de més de 67 anys que no treballi? La majoria de les que jo conec treballa fins a la mort. I sense cobrar ni cinc.

4 comentaris:

Magda ha dit...

Com sempre la llei és una cosa i la realitat una altra, les empreses no volen persones d'edats "elevades", seleccionen personal de 40 anys cap avall i de vegades de 30 cap avall. Per molt que allarguin l'edat de treball, si les empreses no contracten, que serà d'aquestes persones?

Anònim ha dit...

La cuestion es que la final quien pague los platos rotos sea al trabajador..

Assur ha dit...

Em sona que, en català, per reflectir que algú, per la raó que sigui, es nega a fer una feina s'utilitzen les expressions “que treballi ta tia” o bé “que treballi Rita”... Curiosament, també, les dones com a protagonistes, oi?

Et vull informar que a Badalona, durant tot el mes de febrer i amb motiu del 10è Festival de Màgia dedicat a la memòria del mag badaloní Li-Chang, hi haurà durant tot aquest mes de febrer, al “Refugi” (just davant de l'Ajuntament), l'exposició “Els impossibles de la ciència” que, segons he llegit, “mostra el punt de trobada entre la ciència i la màgia com a fil conductor per poder conèixer els principis de la física i la química que sostenen alguns dels trucs de màgia més coneguts”. Penso que, en el cas que no la coneguessis, et podria resultar interessant. Si volguessis més informació, amb molt de gust miraria de poder donar-te-la.

La lectora corrent ha dit...

És cert que les empreses moltes vegades fan una selecció que és inversament proporcional a l'edat. I en molts casos s'equivoquen. A més, de vegades volen gent jove, però amb experiència. El pas del temps i l'experiència poden millorar molt una persona. Però també poden aguditzar els possibles defectes.

De tota manera, crec que l'edat de jubilació hauria de poder dependre de les dues parts, l'empresa i el treballador o treballadora. Hi ha qui sospira per jubilar-se molts anys abans que li arribi l'edat i qui no ho voldria fer mai.

Però jo no entrava debatre la proposta del Govern --que crec que ja ja ha estat retirada--, sinó això de "va trabajar tu madre". Com diu l'Assur, moltes vegades també es fa referència a "ta tia" o a Rita (no era "Rita la cantaora"?)