dimecres, 24 de febrer del 2010

Grup d'excel·lència

La inauguració de l'exposició "16 Científiques catalanes" va tenir molt d'èxit. Hi van venir gairebé totes, algunes fent l'esforç de venir de fora de Barcelona (Lleida, Tarragona, Girona). En aquesta foto es veuen 12 de les 16 científiques, i estan acompanyades de Raül Toran i la lectora corrent, que van coordinar l'exposició (he de reconèixer que molt més en Raül que la lectora).

12 Científiques i el coordinador i la coordinadora de l'exposició
(Foto: Miquel Baidal)

De dreta a esquerra (i si no m'equivoco): Lourdes Vega (directora de MATGAS), Mara Dierssen (neurobiòloga), la lectora corrent, Marta Orive (microbiòloga cervesera), Carme Jordi (astrònoma), Alícia Casals (bioenginyera), Raül Toran, Marta Prevosti (arqueòloga), Assumpció Vila (arqueòloga), Adriana Kaplan (antropòloga), Conxita Solans (química), Teresa Puig (física), Sílvia Simon (física) i Isabel Cacho (paleoclimatòloga).

De les que van assitir a la inauguració, falten a la foto Pilar Bayer (matemàtica) i Lina Badimon (investigadora en biomedicina). Pilar Bayer va haver de marxar aviat perquè havia de viatjar a Madrid on avui prenia posessió del seu escó com a membre de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales. I Lina Badimon, que diumenge (21.02.20120) va ser protagonsita d'una entrevista en el Dominical d'El País, arribava el mateix vespre de Madrid, on havia hagut de desplaçar-se per motius professionals.

L'exposició estarà en el Centre Cultural Les Corts fins al 10 de març, un període molt adient perquè agafa la celebració del Dia Internacional de la Dona. És una exposició itinerant que més endavant podrà presentar-se en altres llocs i que té també la seva versió virtual.

2 comentaris:

Assur ha dit...

L'enhorabona per l'èxit, Mercè!..., i perdona la "boutade" però, jo també me'n dic, de primer cognom, Bayer, encara que per culpa d'un error al registre parroquial de Vilobí d'Onyar, en un moment determinat (em sembla que va ser quan van batejar el meu besavi) ho escrivim des d'aleshores Bayé.

I és que m'ha fet gràcia perquè la Pilar Bayer és matemàtica i, en canvi, el meu cervell i les matemàtiques no han congeniat mai gaire (per no dir gens) bé... Devem ser d'una altra branca de "Bayers". :))

Una abraçada!

La lectora corrent ha dit...

Assur, deus ser de la branca de l'Aspirina? (Bayer)