dissabte, 2 de gener del 2010

Prediccions per al 2010

Hi ha persones que es dediquen a mirar els astres i després prediuen coses que passaran en el futur. Sempre ho encerten. Entre les prediccions per al 2010 que han fet aquestes persones, que es diuen astrònoms i astrònomes, hi ha les següents:
  • 15 de gener: eclipsi anular de sol. Visible a una part de la Xina, l'extrem sud de l'Índia, Sri Lanka, Kènia, Uganda i algun altre país centro-africà.
  • 26 de juny: eclipsi parcial de lluna. No serà visible a Europa ni Àfrica.
  • 8 de juliol. Ocultació de l'estrella
  • 11 de juliol: eclipsi total de sol. Visible en una part molt petita del continent americà (al sud de Xile i l'Argentina) i al sud de l'oceà Pacífic.
  • 21 de desembre: eclipsi total de lluna. A Catalunya el podrem veure una mica quan la Lluna es pongui.
Abast de l'eclipsi total de Sol que es produïrà l'11 de juliol de 2010

Però la gent sol dedicar més atenció a altres persones que, basant-se en la feina d'astrònoms i astrònomes, també fan prediccions que gairebé mai encerten o que. si les encerten, és per casualitat. Es fan dir astròlegs i astròlogues.

3 comentaris:

Natxo ha dit...

Llàstima, no podrem veure res!

Hi ha massa viu que viu d'enganyar a qui pugiu. No puc creure que hi creguin en ells mateixos.

La lectora corrent ha dit...

És cert, Natxo, i mira que ho sento! I em sembla que a Europa no es veurà cap eclipsi total de sol fins cap allà el 2025. Qui sap, si jo seré encara per aquí! i si hi sóc, ves a saber en quin estat!

Pel que fa a l'astrologia, a mi també em costa de creure que les mateixes persones que fan les prediccions s'ho creguin.

Natxo ha dit...

Qui sap on i com serem!

Crec que pel del 2025 una vegada amb un amic vam dir que havíem de tornar a Donostia per veure'l, ja que havíem vist allà el del 1999.

De segons quines "para/pseudo-ciències" hom pot arribar a creure que hi creguin, però en aquesta no.