dimecres, 7 d’agost del 2013

La comissaria virtual (71): Ofensiva contra la neteja de xiclets

Publicat a l'edició digital d'El Periódico:


Qui fa l'ofensiva contra la neteja de xiclets? Deu haver-hi un col·lectiu d'amants dels xiclets enganxats al terra, que no vol que els treguin?

Per altra banda, posaria la mà al foc que als carrers de Barcelona hi ha centenars de milers de xiclets --potser milions-- enganxats. Que n'hagin tret 55.714 des del mes de març no em sembla molt.

Actualització (11.08.2013)
Diuen que rectificar és de savis. El titular de la notícia s'ha corregit en el web del diari:



Agraïments: a Dani Cortijo (@altresBCN)

Potser us interessarà:
- Xiclet per al Max (aquest blog, 10.04.2010)

4 comentaris:

Josep ha dit...

Mercè, fa temps vaig llegir que a Mèxic els xiclets enganxats a terra de la ciutat s'havien convertit en un problema de salut, ja que cada una d'aquestes gomes que pràcticament encatifen els carrers i bancs contenen més de 50 mil bacteris.
Ocupen la tercera part dels carrers, i en cada metre quadrat almenys el 30% està contaminat.

Penso que treure 60.000 xiclets no és res.

Mercè Piqueras ha dit...

Josep, a mi també em sembla que, des del març, podrien haver tret molts més xiclets. He escrit que a Barcelona hi ha centenars de milers de xiclets enganxats al terra, però crec que n'hi deu haver milions.

Josep ha dit...


Mercè,he buscat per internet i trobo un diari de Guadalajara que diu que el seu Ajuntament ha comprar una màquina que és ecològica i més ràpida.

"La combinación de presión, calor y el vapor produce que el chicle sea eliminado en 3 segundos y permite eliminar 1.000 chicles por hora, siendo mucho más eficiente que otras técnicas que se habían aplicado hasta el momento" relataba Román”:]

M'ha cridat l'atenció com de sobte han aparegut en molts llocs del país moltes màquines diferents de forma, amb motxilla o amb baluerna. Cares i més barates. Ràpides i més ràpides. El que no ha canviat gens és el grup de gent amb corbata mirant com funciona. No he vist tallar la cinta ...

Lior ha dit...

Sento parlar del problema dels xiclets però no dels porcs que els tiren arreu, que són El problema. I no han inventat cap màquina que ensenyi maneres als marrans rosegaxiclets que els hi tiren? O, millor encara, que els torni el xiclet escupit i carregat de porqueria a la boca; que es fotin, collona!