El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dijous, 29 de desembre de 2011

Un tast de 2011 (I)

Un any més faig la meva tria d'entrades del bloc des del gener. És una tria completament subjectiva. Potser hi ha entrades que han estat més llegides que les que he triat o més comentades, però no trio les més populars, sinó les que per a mi tenen algun significat especial o m'ha agradat més escriure-les o al contrari, no m'ha agradat gens fer-ho, però n'he sentit la necessitat.

ARA, el català còmode i l'evolució (18.01.2011). La llengua, com els éssers vius, evoluciona. Però com passa amb els éssers vius, de vegades l'evolució es produeix en un sentit determinat per l'existència d'una pressió selectiva.

Twitter i Marie Curie (12.02.2011). Com podrien haver estat les piulades en temps de Maria Skolodowska (més coneguda com a Madame Curie)

Daniele Petrucci, pioner de la fecundació in vitro (01.03.2011). Un pioner de la fecundació in vitro que ha quedat en l'oblit.

El punt i coma, el nostre amic (15.03.2011). Reivindicació del punt i coma, signe de puntuació que molta gent no usa mai.

La Trieste de Magris, molt recomanable (22.04.2011). Records de Trieste arran de l'excel·lent exposició que li va dedicar el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Les nines que mai no vaig tenir (01.05.2011) Records d'infància de la nena que vaig ser.

Reflexions d'una musulmana feminista (28.05.2011). Reproducció d'una entrada del bloc de la periodista egípcia Nadia El-Awady, sobre el poder que encara té en la societat islàmica un tros de tela sobre el cap o la cara.

T'agrada el cafè? A alguns microbis també! (12.06.2011). Hi ha alguns microbis que poden alimentar-se només de cafeïna.

Periodisme i democràcia en el món àrab (30.06.2011).  La primavera àrab vista per tres periodistes de països islàmics.

Demà o demà passat, la tria del segons semestre.

1 comentari:

Carmen ha dit...

¿Què hi tinc jo a veure, digueu-me homes,
amb les espases i les batalles?
L'única estrella que prenc per guia
és la del gaudi i de la música.
Feliç any 2012!!