diumenge, 30 de gener del 2011

Un home i una dona: el film

"Un home i una dona" és una de les que anomeno "pel·lícules de la meva vida". Vaig veure-la quan era jove i les vegades que l'he tornat a veure m'ha agradat tant o més com aleshores.  Per a mi, la grandesa del film rau en els seus detalls i petites coses: una història senzilla, colors suaus, fotografia excel·lent, música agradable; la direcció de Claude Lelouch, impecable, com també ho és la interpretació d'Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant i Pierre Barouh. La peça més coneguda de la banda sonora segurament és aquella del "dabadabadà", però jo prefereixo la Samba que crec que cantava el mateix Pierre Barouh (és autor també de la lletra de les cançons; la música és de Francis Lai). En el fragment d'aquest vídeo de Youtube, la cançó comença al minut, amb el flashback.



També m'agrada molt una altra cançó de la mateixa pel·lícula: "L'amour est bien fort que nous" (el vídeo de Youtube no és cap escena del film, només hi ha la cançó i la imatge d'un giradiscos que va reproduint la cançó):



En conservo el disc amb la banda sonora, tot i que no tinc cap aparell per escoltar-lo. És un vinil petit, de 45 revolucions per minut.

2 comentaris:

Pakiba ha dit...

no he vist cap de les dues,pero els titols diuen molt.

La lectora corrent ha dit...

Pakiba, la segona és també una cançó de la mateixa pel·lícula. Ara m'adono que la manera que ho he escrit es crea una ambigüitat perquè pot semblar que sigui un altre film. Ho aclariré, gràcies.