dilluns, 31 de gener del 2011

Medicina quàntica? O enredada quàntica?

Sabíeu que existeixen centenars de teràpies de microfreqüències electromagnètiques possibles per arribar a un correcte equilibri energètic del vostre sistema orgànic i encaminar-vos a la salut mitjançant la regeneració de les vostres cèl·lules? Això és possible mitjançant SCIO (pronunciat skio), que --segons llegeixo en el web Terapia Quantum-- "es un sofisticado e innovador sistema de computo auxiliar de análisis energético y tratamiento terapéutico basado en los principios de la Física Cuántica, Medicina Energética y Medicina Alternativa (Homeopatía, Acupuntura, RIFE, PNL y más)". I ves per on, fa un parell de dies vaig descobrir, a dues passes de casa meva això:



En el mateix web de Terapia Quantum llegeixo com funciona: et connecten al SCIO i a un ordinador "capaces de realizar un análisis integral de la energía del organismo: se hace un diagnóstico de los desequilibrios energéticos a través de 110 canales simultáneamente". Així és com s'apliquen els centenars de teràpies que he esmentat més amunt.

En un web anomenat Medicina Cuantica [sic] hi ha un article titulat "Terapia del quantum SCIO: casos prácticos", on diu: "Otra aclaración importante es que con el quantum no damos ningún diagnóstico [...]. La información que aparece es una visión de los elementos estresantes en el organismo en ese momento o como decíamos anteriormente TENDENCIAS ENERGÉTICAS."

Suposo que eer evitar possibles problemes legals, diuen --amb majúscules, per destacar-ho: 
ANTES DE CONTINUAR ES IMPORTANTE ENTENDER QUE EL QUANTUM SCIO ES UNA TERAPIA COMPLEMENTARIA. Las personas que acuden, no importa la dolencia, no deben de descartar los tratamientos de la medicina oficial porque el SCIO complementa en muchos casos estos tratamientos; las terapias se pueden realizar de forma simultánea y aportan información que va más allá de lo que analiza la medicina oficial, normalmente las condiciones físicas del paciente.
Aquest SCIO es veu que fa tota mena d'anàlisis de les condicions de l'organisme, fins i tot electerocardiogrames, si bé "este electro utiliza medidas basadas en las señales electromagnéticas y es posible que difiera de los valores cuando nos hacen un electrocardiograma en el hospital que utiliza otra tecnología".

Per llegir aquest article i entendre'l, primer caldria fer un curs especialitzat, potser fins i tot un màster. Es parla de 'reactancia' ("Índice de velocidad de reactancia es la velocidad a la cual el cuerpo reacciona a patologías"), 'fase de ángulo' ("refleja la integridad de las membranas de las células para transmitir información, la capacidad de una persona para rehacer"), 'impedancia' ("capacidad de energía para fluir a través del cuerpo"), 'presión protónica' ("el Ph [sic] del cuerpo"), 'presión electrónica' ("refleja el funcionamiento del campo eléctrico"), 'sarcodes' i 'terapìas de automeridianos' (no explica què són).

Estava pensant a demanar hora en el centre de costat de casa; tinc curiositat per conèixer els meus valors de pressió protònica i electrònica o la velocitat de reactància del meu cos, i veure de quina manera es reflecteixen en el voltatge i l'amperatge la condició de les meves glàndules suprarenals, els nivells d'aminoàcids, la meva voluntat, la funció cerebral, la serotonina i l'amor i la força per la vida que sento. També m'agradaria conèixer la meva fase d'angle i la de resposta, i si alguna obstrucció elèctrica impedeix el flux d'energia pel meu cos. Però més que res voldria conèixer el meu índex d'estrès en relació a les gairebé 10.000 substàncies en el meu organisme que el SCIO és capaç d'analitzar (entre aquestes 'substàncies', hi ha "vitaminas, minerales, ácidos grasos, fenoles, hongos, bacterias, cromosomas, virus, huesos, emociones, músculos, dientes, alergias…")

Però no serà possible. Llegeixo en el seu web que la seva activitat és la venda, distribució i ensenyament del sistema SCIO. I si m'hi apuntés a un curs?

Actualització, 24 de maig de 2017
No recordo quant de temps va durar aquest negoci a costat de casa, però fa ja uns quants anys que van plegar. Potser es va saturar el mercat?

Potser us interessi:
- Medicina [Quàntica?] (04.12.2009) Del bloc Edunomia, de Miquel Duran

(Fotos, M. Piqueras, 30.01.2011)

16 comentaris:

Miquel Duran ha dit...

http://edunomia.net/diari/edunomia/arxius/2009/medicina-quantica.html

Aquí ja vaig apuntar alguna cosa d'aquesta innovadora medicina. No cal dir-hi gaire res més.

Miquel

Ruminahui ha dit...

A un parell d'illes de casa també tinc un consultori de "medicina quàntica". Com a físic, no cal dir que cada vegada que hi passo per anar a agafar el metro, em puja la pressió (i no la "protònica", precisament).

La lectora corrent ha dit...

Miquel, no recordava la teva entrada. I t'hi vaig deixar un comentari! Posaré un enllaç al peu, com a referència.

Ruminahui, no serà el mateix lloc? El "meu" és molt a prop de l'estació de metro de Les Corts.

Raquel ha dit...

"capaces de realizar un análisis integral de la energía del organismo: se hace un diagnóstico de los desequilibrios energéticos a través de 110 canales simultáneamente".

Això de les energies del cos em fa una gràcia! I ja ni esmento la diferència entre "energia bona" i "energia dolenta"... Són conceptes que m'agradaria que m'expliquessin bé els "experts" en la matèria.

En fi...

Raquel ha dit...

P.S: com diria un que jo sé: pa' gustos, posturas!

Ferran ha dit...

En els pitjors moments, es quan surten tota mena de vividors, i encara que sembli imposible tenen el seu públic. Segur que no troves places!
A per cert ahir, em vaig enrecordar del teu blog, perque vam parlar del premi tecnalia de divulgació que li van donar a una periodista de la ser, que edita una revista "ciencia y universidad".

Claudi Mans ha dit...

Quantum quentum...

Crec que era en Martin Gardner que deia que hi ha dos tipus d'esotèrics: els sonats, que s'ho creuen, i els vividors, que en viuen. T'has topat amb els segons.

Ruminahui ha dit...

Mercè: doncs no és el mateix lloc, el "meu" està al costat de l'estació de Sagrada Família.

Jordi Domènech ha dit...

És que ni tan sols tenen sentit de l'humor, si jo hagués de fer “medicina quàntica” tancaria el pacient dins d'una caixa amb un gat, i si el gat pot estar al mateix temps viu i mort —pregunteu-li a qualsevol físic si això és cert—, per què no pot estar la persona malalta i sana simultàniament, en una superposició d'estats quàntics? Tot el truc està en fer col·lapsar l'estat i observar si surt sana o no. Si resta malalta es torna a intentar…

Jordi Mota i Sierra ha dit...

Com pot ser que hi hagi gent que digui aquestes coses?

http://vimeo.com/11592405

M'agradaia molt que ho comentessis, ja que tinc una discussió molt dura amb un "coach".

Ets la millor.

La lectora corrent ha dit...

Jordi, gràcies per les floretes. He començat a mirar el vídeo, però és molt llarg i he de deixar-ho. El miraré en una altra estona, però no sé si tindré paciència per resistir fins al final tantes bajanades disfressades de ciència i filosofia.

Jordi Mota i Sierra ha dit...

Ja sé que fa temps, però ara m'he trobat això a una pàgina del Facebook:

Viure-Bé Girona
LES LLEIS DEL KYBALION, LA CLAU DE LA VIDA
Actualment ja som molts els què hem sentit parlar del documental o el llibre de El Secreto. Actualment es ven com una cosa novedosa, però el fet està en que fa milers d’anys que ja es parlava del mateix.

El llibre El Kybalion, ja en parlava d’això, científics com l’Einstein, ja en parlava d’això…. Però bàsicament, en què consisteix?

Segons la Física Quàntica tota persona, tot animal i tot ésser, sigui viu o inert, com les pedres, estan composats en última instància per mol.lècules molt petitones que es troben en continu estat vibracional. Aquestes vibracions són generades per impulsos elèctrics i a petita escala, per impulsos o vibracions energètiques.

Quan una persona té un pensament, i aquest és negatiu, genera un camp electomagnètic del mateix signe: negatiu. I com a mena d’iman acaba atraient cap a sí mateix el què genera: persones negatives, situacions negatives, sentiments i emocions negatives.

De la mateixa manera, quan les persones tenen pensaments positius, atrauen cap sí mateix coses, fets i persones que es troben en el mateix estat vibracional… POSITIU.

Sovint a la vida ens preguntem:

- Vivim com volem viure?

- Som feliços amb el què fem?

- Trobem que les nostres relacions són positives?

- Aconseguim els objectius fixats?, o bé, coneixem els nostres objectius vitals?

Per norma general, és poca la gent que pot respondre satisfactòriament a aquestes preguntes.

Ens trobem a un món, dins una societat, que poc ajuda. Ens sentim obligats per les "nostres obligacions". Ens sentim guiats desde fora per fets, feines i tasques que potser no ens hem qüestionat si ens pertoquen, i acabem visquen el dia a dia, el mes a mes i l’any a any, com aquell que deixa passar el temps o no se’l qüestiona; però des d’un punt de vista absent a la vida, absent al què es viu en el present.

Molta gent vivencïa aquest tema des de’l punt de vista "esotèric". No té res d’esotèric la Física Quàntica, ni la "Teoria de Cuerdas", ni les proves científiques que s’han fet al respecte sobre el canvi molecular de l’aigua sota influències negatives i positives.

El cervell humà està poc entrenat, el seu potencial és actualment desconegut. No treballem el cervell ni al 25% de la seva capacitat. Tenim la tendència a negar el què no poder tocar amb les mans, o el què no veiem pels ulls, però, ningú es qüestiona com parlem pel mòbil?, com veiem la tele? o com escoltem la ràdio del cotxe?…… No veiem les ones que ens ho fan possible! Però no hi dubtem!

Les abelles són capaces de veure en una longitut d’ona diferent a la nostra. Les mosques tenen una estructura visual molt més estructurada que la nostra. Un gat té una visió nocturna que nosaltres no tenim…. i com això milers d’exemples.

Potser seria millor tornar a una etapa més sensitiva, més intuitiva, més animal. Potser intentar la prova de que els pensaments positius generen fets positius. Potser millor generar energies positives…. a veure què passa.

Sílvia Torroella Claver

Penso que no hi ha paraules.
una gran salutació.

Mercè Piqueras ha dit...

Gràcies, Jordi. Hi ha cada cosa per la xarxa!

Unknown ha dit...

Jo treballo la teràpia quàntica, i en concret l'Scio i donc fe de que funciona. L'Única cosa que em sap greu és que parleu d'aquesta teràpia i dels que la practiquem tant gretuïtament, quan no en teniu ni idea, però clar és millor fotra'ns a tots els professionals d'aquest sector al mateix sac.
Arribarà un dia que qualsevol de vosaltres que ens subestimeu amb tota la ignorància que us impregna en aquest tipus de ciència que la provareu, espero que per curiositat i no per necessitat, i aquell dia canviareu d'opinió.
Em sap greu que al segle XXI hi existeixi gent aparentment intel·ligent amb la ment tant tancada.
Esther Vila

Mercè Piqueras ha dit...

Esther, és cert que no en tinc ni idea, i per això vaig intentar esbrinar de què es tractava. Però el que em vaig trobar van ser unes descripcions amb una terminologia incomprensible i unes explicacions sense cap sentit.

Per exemple, ¿què vol dir que 'la fase de ángulo' (que enlloc diu què és) reflecteix la integritat de les membranes de les cèl·lules per transmetre la informació i la capacitat d'una persona per refer? I com es mesura la velocitat a la qual el cos reacciona a patologies? I amb quines unitats s'expressa aquesta velocitat? I en què es diferencien la pressió electrònica i la protònica? (Bé, primer caldria saber què són l'una i l'altra.) I així, tot el que vaig trobar.

Quan es vol tenir credibilitat, el que cal fer és explicar-se de manera comprensible. Si em parlen de pràctiques terapèutiques o diagnòstiques com ara l'ablació auricular, el cateterisme, l'endoscòpia, la ressonància magnètica, la histerectomia, la quimioteràpia, la liposucció i moltes altres, quan ho busco en la literatura científica, trobo articles que m'expliquen què és i també estudis clínics que justifiquen la seva aplicació. Però en el cas de la teràpia quàntica no he sabut trobar res d'això.

No es tracta de tenir la mentalitat tancada, sinó d'entendre les coses. Suposo que si t'hi dediques, deus saber com funciona la medicina quàntica. T'agrairia que m'indiquessis on trobar informació que sigui comprensible sobre les bases d'aquesta terapèutica, i sobre estudis clínics que demostrin la seva eficàcia.

Meri ha dit...

jajjajajaa aiai!! Mercé, jo crec que aquests ho han muntat al costat de casa teva expressament , a veure si hi caus!!