diumenge, 12 de desembre del 2010

La plaça de les Glòries Catalanes

"La plaça de les Glòries Catalanes serà una de les places més grans i més esplèndides del món: serà orgull de Barcelona i admiració de tothom que la veurà."
He llegit aquesta frase en una revista que parla dels grans projectes de l'Ajuntament de Barcelona, i un d'ells és la urbanització de la plaça de les Glòries. Fa poc més d'una setmana vaig passar-hi  pel costat mar. Hi ha obres per tot arreu. No deu haver acabat encara la urbanització de què parla la revista?

El cas és que es tracta d'una publicació de l'any 1922. És el número 3 (30 de gener de 1922) de Catalunya Gràfica i l'article sobre els projectes urbanístics és a la pàgina 26.

10 comentaris:

Júlia ha dit...

Les glòries catalanes sempre han estat molt modestes...

Pakiba ha dit...

Cada vegada que l'arreglen la fan me lletga.

Unknown ha dit...

Si algun dia l'acaben, se'm farà estrany veure-la sense grues. Sentiré el mateix amb la Sagrada Família.

La lectora corrent ha dit...

Jo dono el meu vot de confiança a l'Ajuntament per a la reurbanització i espero que no calgui fer-hi més reformes fins d'aquí a molt de temps. I confio que el monument al metre (a la unitat de mesura, no pas al "metro" que hi passa per sota) estigui aviat visible.

fra miquel ha dit...

Què poc s'ho deuria pensar, en Cerdá, que la seva plaça, una de les més grans i més esplèndides del món no pararia d'esser reformada. A mi em sabria greu que talesin el bosc d'alzines :o(

La lectora corrent ha dit...

Fra Miquel, hi ha un alzinar a la plaça de les Glòries? Sabia que hi havien sembrat blat, si més no el darrer any, però no sabia que hi hagués un alzinar. Les darreres vegades que hi he passat ha estat ja fosc i amb l'enrenou d'obres per tot arreu que no deixa veure res.

fra miquel ha dit...

L'alzinar es troba al centre de la rotonda. Envoltat de restes de formigó de quan van tirar a terra el pàrquing. No ho he intentat, però ara em sembla que no s'hi pot accedir.
El camp de blat encara subsisteix (crec) Quan el gra està madur és un menjador comunitari per a coloms i cotorres. Jo crec que s'autosembra. Encara que en algun moment algú ho sega, no crec que cullin el gra.
Ara fa temps que no hi passo
Una abraçada

OSRT ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
rubenpermuy ha dit...

La plaça de les Glòries Catalanes és ara mateix un dels racons més lletjos i inhòspits de Barcelona: un munt de trànsit, prostitució, estèticament horrorosa...

Llàstima no poder dir el que escrivien al 1922.

Mercè Piqueras ha dit...

Doncs sembla que haurem d'esperar temps millors. El projecte que proposava Xavier Trias ha estat tombat pels altres partits: uns perquè hi han votat en contra i altres perquè se n'han abstingut. 8-(