dimarts, 2 de març del 2010

Volen ser amables, però...

Ana és d'Oviedo i l'any passat va traslladar-se a Palma per treballar a l'Hospital de Son Dureta. Quan em va dir que anava a viure a Palma vaig pensar que en uns quants mesos ja parlaria català balear perquè té molta facilitat i interès per les llengües. Tanmateix, no és així, tot i que ella està molt contenta de viure a Mallorca i s'hi ha integrat molt bé. Sembla, però, com si no la deixessin acabar d'integrar-s'hi. Les seves amistats i companys i companyes de feina són molt amables amb ella; tant, que amb la seva amabilitat li impedeixen que aprengui la llengua del país. I li ho impedeixen perquè tan bon punt ella entra en escena, encara que estiguin parlant en català, canvien immediatament al castellà perquè l'Ana els pugui entendre bé. Ara està pensant a anar a classe de català.

7 comentaris:

Eulàlia ha dit...

ei, res millor que aprendre la llengua, que utilitzant-la, tu, ella i els que ens envolten. els hi hauria de comentar als seus companys de feina que segueixin parlant català per aprendre. no?

La lectora corrent ha dit...

Eulàlia, com que quan la van conèixer van començar a parlar-li en castellà, li diuen que ara no els surt de parlar-li en una altra llengua.

Ana ha dit...

Jo crec que ho parlaré aviat, doneu-me un poc més de temps ;)

La lectora corrent ha dit...

Ana, estic segura que aviat el parlaràs molt bé. De moment veig que ja ets capaç de començar a escriure'l. Encara que només sigui una frase, ho has fet molt bé. Enhorabona!

Ana ha dit...

Gracias!!! :) Espero volver a veros pronto! Besos

Ana ha dit...

Avui m'he acordat d'aquesta entrada del teu blog. Mira això:
http://www.cofuc.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=41:campanyanogirislallengua&catid=13:serveis

La lectora corrent ha dit...

Hola Ana, està molt bé aquesta campanya. Hauràs de dir-ho als teus companys quan canvien de llengua. Una abraçada.