dimecres, 24 de març del 2010

"El medi ambient" ja és major d'edat


Aquesta setmana se celebra el 18è aniversari de la primera emissió del programa "El medi ambient", que TV3 emet diàriament de dilluns a divendres, fins i tot a l'agost, tot i que aquell mes em sembla que són programes d'arxiu (únicament deixa d'emetre's en època d'eleccions, en què ha de deixar pas als anuncis gratuïts dels partits polítics). Actualment el programa es repeteix en diversos dies i horaris pel canal 3/24.

Aquests dies, en començar el programa, es veu un arbre amb una llaçada vermella i els "18 anys" entre el seu fullam que recorden el temps passat des d'aquell 23 de març en que se'n va emetre el primer programa. "El medi ambient" dura només uns pocs minuts, però després de tants anys són milers d'hores d'emissió i moltes més de preparació d'uns reportatges molt acurats sobre temes diversos relacionats directament o indirectament amb l'ambient.

Internet fa possible que qui no té la possibilitat de veure "El medi ambient" a l'hora de l'emissió per TV3, pugui rescatar-lo a la pàgina web del programa. Hi ha un arxiu on també es poden trobar els programes per àrees temàtiques, entre les quals hi ha: mamífers; agricultura, ramaderia i alimentació; amfibis i rèptils; art, literatura, cultura; boscos; ecologia urbana i arquitectura; educació ambiental; invertebrats i microorganismes; llibres i materials; recursos hídrics; i rius, llacs i estanys.

Enhorabona a l'equip que fa possible "El medi ambient", al davant del qual hi ha el químic, divulgador i periodista ambiental Xavier Duran.