divendres, 2 de desembre del 2011

Curiositats romanes

La tinto-rima
En una tintoreria de Roma on devien estar tips que la gent hi deixés la roba i després no anés buscar-la, justifiquen en vers la nova política de preus, que exigeix el pagament del servei per endavant:


Una versió catalana lliure (per intentar mantenir la rima) podria ser:

El client gira... gira...
Però la peça no retira!
Per la botiga no passa...
I ja tenim buida la caixa!!

Perquè ja és més i més urgent
I no tenim per pagar a la gent
i també per a aquesta rima fer...
Des de demà... ES PAGA PRIMER!!!

L'home de les cacatues
Aquest senyor viu prop del jardí Botànic de Roma i deu tenir costum de dur-hi aquestes cacatues a prendre l'aire, perquè el porter parlava amb ell com si fossin amics. A la gibrella hi duia menjar per al parell d'ocells.

L'home de les cacatues

Temps de... a Campo dei Fiori
En el mercat de la plaça de Campo dei fiori, es nota la tardor i el temps fresc que ja feia a Roma:

Temps de carabasses

Temps de barrets

Caseta de galetes
Jo coneixia la caseta de torró de la bruixa del conte de Hansel i Gretel, però aquesta caseta en l'aparador d'un perfumeria està feta amb galetes:


Monges a Roma
Tot i que veure monges a Roma sempre ha estat normal, aquest cop només n'he vistes aquestes tres (potser perquè no em vaig apropar al Vaticà). Caminaven animadament per una carrer de Trastevere i... parlaven en castellà!


Neteja del pati
A l'entrada d'una escala de veïns que té un pati comunitari amb plantes, l'administrador de la finca hi va posar aquest cartell per avisar de la neteja que s'hi havia fer. L'estil m'ha semblat curiós:


Si fa no fa, hi diu:
En ocasió del nadal, divendres 1 de desembre (sic) es procedirà a la neteja del pati de manera radical, amb hidropulidores, per eliminar-ne les molses i males herbes, per evitar que animals no desitjats hi circulin de manera lliure.
A més, s'eliminaran les plantes velles o malmeses.
Es prega als copropietaris que recuperin les plantes de la seva propietat i que deixin lliure el pati de motocicletes i bicicletes.
Aquest pati és el que havien de netejar de manera radical per evitar que hi circulin lliurament animals no desitjats (rates, potser?; escarabats?):


Neruda i les cases
Em va cridar l'atenció aquesta citació de Pablo Neruda a la finestra d'un local comercial:


De què devia ser el negoci? La clau es troba a la primera línia (i cautament a la nostra casa...). Era un agent de la propietat immobiliària amb sensibilitat poètica.

Fotos: M. Piqueras

5 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Suelo ir a Roma con frecuencia. Es mí cuidad preferida. Salut, las fotos me gustan un montón...

Lectora corrent ha dit...

Gràcies, Miquel. A mi també m'agrada molt Roma, però ara feia molt de temps que no hi anava.

Júlia ha dit...

Molt interessants, són coses que no veus ni saps si algú no t'ho explica o t'ho fa veure, la realitat de la diversitat humana en el seu costat més amable i pintoresc.

Lectora corrent ha dit...

Júlia, de la mateixa manera que hi ha qui no es fixa en els detalls de les coses, a mi em passa al contrari i de vegades em fixo més en els detalls que en conjunt.

merike ha dit...

M'agrada molt el teu post. Puc entendre tot sense traduïr - les fotos ajuden. He vist paraules noves i oblidat-les.. però ets una escriptora meravellosa. La llengua és perfecta sense dubte i com ets potser habituada a fer coses difícils simplificats el teu estil és bo per una finlandesa:) Mille grazie!