diumenge, 30 d’octubre del 2011

Nit d'ànimes a les Corts


Tradicionalment, el dia de les ànimes era el 2 de novembre, que és el dia dels Difunts. Ara, però, aquella diada ja ni es recorda, tot i que es fan altres celebracions també al voltant de la mort. Enguany, amb el cap de setmana i la festa tan seguida, les celebracions han començat abans en alguns llocs. En el meu barri, anit va fer-se la celebració de la nit de les Ànimes. Els Diables de les Corts van organitzar un espectacle que és una fusió de percussió (els tabalers), dansa, teatre i foc. Va ser a la plaça de la Concòrdia

No sé si és perquè era la nit de les Ànimes, però en aquesta foto d'uns minuts abans que comencés l'espectacle, hi veig un "fantasma" (us asseguro que no he fet cap truc perquè hi surti, només vaig prémer el botó de la càmera). M'entren ganes d'enviar-la a Iker Jiménez, que potser hi trobaria una explicació paranormal.


A punt de començar:


 Dansa i foc:



Molt oportunament, se'm va descarregar la bateria de la càmera de fotos, però vaig recordar que el mòbil duu incorporada una càmera. Aquí hi ha dinou segons en vídeo de l'espectacle:



Fotos i vídeo: M. Piqueras, 29.10.2011

7 comentaris:

Raquel ha dit...

Que bé veure fotos d'ahir!

El Natxo em va dir que us vau conèixer quan preparàvem les coses a plaça.
Una llàstima no haver-me adonat a temps que hi eres.

Espero que passessis una estona agradable.

Fins la propera!

Lectora corrent ha dit...

Vaig veure que éreu molt ocupats fent els preparatius i vaig asseure'm en un banc per esperar l'inici. Va ser un espectacle molt bonic. I els tabalers, impressionants!

Natxo ha dit...

Gràcies per haver vingut i mostrar l'espectacle a tothom.

Torno a dir que fou una llàstima que no tinguéssim més temps per xerrar.

És agradable i omple d'orgull llegir que t'agradà. Esperem veure't també l'any vinent (primer per l'acte del Dimecres de Cendra).

Si ets tu l'anònim (per allò d'haver anat ràpid) que em rectficia la data a l'entrada del meu blog espero que la meva resposta sigui prou correcte.

Moltes mercès.

Lectora corrent ha dit...

Natxo, no era jo qui et corregia la data. I crec que la teva resposta mereix més que un racó en l'apartat de comentaris; hauries d'incorporar-ho a l'entrada. No tothom que llegeix blocs, en llegeix també els comentaris. Pots posar-ho a continuació del text que ja tenies, indicant que és una actualització.

Natxo ha dit...

Gràcies pel suggeriment. Així ho faré.

Elena Castillo ha dit...

Suposo que saps que la teva foto "fantasma" es aixi perque la camara deuria fer un cop de flash i captar la imatge d'algu passant pel davant. Despres del flash, va seguir amb l'obturador obert i d'aqui la superposicio de la imatge amb el fons. No se si m'he explicat gaire, costa de fer-se entendre en aquestes coses.

Lectora corrent ha dit...

Elena, gràcies per l'aclariment. Ja sabia que no era una explicació de "cuarto milenio", però no sabia com havia passat. Ara recordo que algunes fotos vaig fer-les triant una opció de fotos nocturnes, però no em va convèncer i vaig canviar a les opcions més freqüents. (No hi ha manera que aprengui a fer fotos en llocs foscos o nocturnes sense flaix i que no quedin grogoses.)