dijous, 3 de febrer del 2011

Nawal El-Saadawi, quasi 80 i resisteix

Malgrat que té gairebé 80 anys, està decidida a passar la nit a la plaça Tahrir. Ho ha dit ella mateixa a Nick Kristof, columnista del New York Times. Nawal El-Saadawi, l'escriptora egípcia a qui la seva lluita pels drets de les dones i per la llibertat li ha costat durant molts anys enfrontar-se al règim dictatorial del seu país (ja en temps de Sadat va passar uns mesos a la presó), ha unit la seva veu a la del poble per reinvidicar un cop més el dret a la llibertat.

Potser us interessarà:
- Pàgina personal de Nawal El Saadawi i Sherif Hetata

Foto: Nick Kristof (http://twitpic.com/3w5bsc)

5 comentaris:

Clidice ha dit...

Impressionant.

Fina ha dit...

Tots els meus respectes per la decisió que ha pres aquesta persona ,en uns moments tan històrics , transcendentals i difícils com els que s'estan vivint actualment a Egipte.Més encara quan els anys que l'acompanyen li fan veure que és possible morir havent conegut la "llibertat".Espero que demà sigui una jornada decisiva i que aquesta DONA (en majúscules), ho pugui explicar als seus besnéts.

Llibertat per als egipcis, demà mateix!.
Tant de bó sigui així.

Una abraçada Mercè i gràcies per apropar-nos al patiment del poble egipci.
Tots els qui hem visitat aquest país el sentim una mica nostre.I la llibertat ha de ser per a tothom.Sense excepció.

Júlia ha dit...

L'altra dia la van enfocar en un telenotícies nostrat i la locutora no la va reconèixer, per cert. Va dir 'aquesta dona comenta...'

La lectora corrent ha dit...

Clídice, sí que és impressionant l'actitud d'aquest dona i el seu recorregut vital.

Fina, crec que som molts milions les persones que esperem que la protesta del poble egipci tingui un final feliç i per fi puguin gaudir d'aquell bé universal que és la llibertat.

Júlia, és cert. Jo també ho vaig veure. Va presentar-la com si fos una persona més que es trobava ficada en la manifestació.

La lectora corrent ha dit...

He esborrat l'anterior comentari perquè no em sembla adequat que es facin servir els blocs d'altri per fer propaganda d'un web, per més participatiu que sigui, i a més demanar que la gent digui que li agrada.