divendres, 14 de maig del 2010

Deu ser cosa del barri?

A Madrid, en el vestíbul de l'estació d'Atocha que comunica amb les andanes, hi ha una estàtua que representa un cap infantil. No sé per què, em fa molt angúnia; sempre que el veig m'imagino aquella criatura com si fos en un pot de formol en un museu dels horrors


Aquesta setmana he anat una dia a Madrid per assistir a una de les jornades del Media for Science Forum, on durant dos dies s'ha debatut l'estat actual del periodisme científic a Europa. Quan em dirigia a La Casa Encendida, un centre cultural que és a pocs minuts a peu de l'estació, i on se celebrava el Forum, per la Ronda de Atocha, vaig veure això a la façana d'un establiment que és restaurant i botiga de delikatessen:


En aquell barri els deu agradar tot "a lo grande"?

Fotos M. Piqueras (26.03.2010 i 12.05.2010)

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Mercè, estic totalment dácord amb tu, el cap aquest el trovo desagradable i fa angoixa però és d'un escultor català, Jaume Plensa, que és molt famós, i ja saps que als famosos s'els permet fer qualsevol cosa...
Reconec que aquest escultor té coses molt originals, però en aquesta ocasió, no ho ha encertat gaire ni ès molt original la idea.

Mercè Piqueras ha dit...

Jaume Plensa no és el que va fer aquella figura humana feta amb lletres a l'Expo de Saragossa? Aquella escultura em va agradar, però el cap de criatura de l'estació d'Atocha em sembla tret d'un pot de formol. Em recorda uns fetus que havia vist quan estudiava en un lloc on anava a fer pràctiques d'histologia.

Mercè Piqueras ha dit...

Per cert, no sé si ho he somiat, però diria que, fora de l'estació d'Atocha, però no gaire lluny --com si anessis cap a Serrano-- també hi ha un altre cap de criatura o si més no alguna obra que sembla del mateix artista.