diumenge, 14 de març del 2010

Un any més, la Diada de(l) Pi

Tot i que alguna vegada havia escrit --aquí i en altres llocs-- sobre la celebració d'avui, enguany no ho hauria recordat si no hagués vist el bloc de Pepquímic, que ahir en parlava. El 14 de març és, per als anglosaxons, 3.14, els tres primers dígits de pi, el número que indica la raó entre la circumferència i el radi. La celebració va començar a l'Exploratorium de San Francisco, on enguany en festegen el 22è aniversari i han fet un web especial per a aquesta diada, que a poc a poc s'ha anat estenent i ara se celebra en molts llocs. Us remeto al bloc de Pepquímic, que inclou informació variada sobre pi i la diada, fins i tot alguna cançó.

2 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

No sé si és una relació d'idees descabellada, però avui hi havia festa grossa a la Parròquia del Pi de Barcelona, en commemoració del seu fundador, Sant Josep Oriol.

Em va sorprendre, perquè Sant Josep Oriol és el 23 de març (tinc un fill que se'n diu i va néixer aquell dia) i ho celebraven abans.

Han anat corre-cuita a treure les bastides de les obres de rehabilitació per poder commemorar... Sant 3.14? :-)

La lectora corrent ha dit...

Víctor, segurament no es tracta del mateix pi, però benvinguda la coincidència. Pel que fa al teu fill, volies estalviar-te un regal anual fent que tingués el sant i l'aniversari el mateix dia? 8-)