El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dilluns, 4 de maig de 2009

Les dues cultures a la Royal Society

Fa uns setmanes vaig parlar aquí de les "dues cultures" de la societat contemporània (les ciències i les lletres), expressió que va usar per primera vegada Charles Percy Snow en una conferència que va impartir el 1959. Per a Snow, aquesta escisió era la causa que s'anés perdent la capacitat de resoldre els problemes del món.

Amb motiu dels 50 anys d'aquella conferència, la Royal Society de Londres organitza enguany una Jornada de debat per fer una revisió de la idea de les dues cultures i avaluar la seva aplicació a la situació actual. Els participants en el debat són persones del dos costats (les "cultures" oposades).

És un acte obert al públic i, a més, serà retransmès en directe per Internet. Serà el 5 de maig 2009 a les 18.30 de Londres, una hora més aquí .