El 2004, en inscriure'm per crear aquest blog, vaig haver de posar-li un nom. El títol triat no és original. Fa anys Marta Pessarrodona
va titular així uns articles per al diari Avui, en record de Virginia Woolf, que va anomenar "La lectora corrent" uns reculls de crítica literària.

dimarts, 12 de maig de 2009

Girona no és Barcelona, ni Barcelona és Girona

Avui m'he fixat en un anunci de RyanAir de viatges a Londres per 10 euros. Aquest és el preu bàsic de cada trajecte; després comencen a fegir-hi coses i al final pagues molt més. Això, però no ho diu l'anunci.

La realitat és que l'avió no va Londres, sinó a un aeroport que es troba a gairebé 50 km, en el poble de Stansted Mountfitchet, en el comtat d'Essex. No es pot dir que l'anunci engany perquè a la part superior sota unes lletres molt grans que diuen "LONDON", n'hi ha unes de molt més petites que diuen "Stansted". I al final de tot de l'anunci, en unes lletres minúscules --la típica lletra petita que no se sol llegir--, diu: "Salidas desde Barcelona (Girona)".

Doncs, no!; l'aeroport de Girona, que no sé si té nom, és de Girona, i les companyies que hi treballen no haurien de fer-lo passar per un aeroport de Barcelona. La ciutat de Girona es mereix que el seu nom figuri en lletres grosses en els anuncis de RyanAir i de qualsevol altra companyia. I que la gent hi vingui expressament a visitar-la. Especialment aquesta setmana en què, amb motiu del "Temps de flors", s'obren al públic molts espais privats o que, tot i ser en edificis públics, habitualment no són accessibles al públic general.

Però potser per a la gent de Girona és millor que no hi vingui massa gent. Festes i celebracions com la de "Girona, temps flors", quan tenen massa èxit acaben desvirtuades. He anat alguns anys a veure la Girona guarnida de primavera, però procuro fer-ho a primera hora del matí, abans que comencin a arribar les masses de turistes (como si jo no fos una turista més!) a través de les quals has d'anar obrint-te camí pels carrerons del Call.

Però tornant a RyanAir i els seus anuncis, si abans es podia dir --com a la guia Michelin-- que Girona "mérit le detour", ara que hi ha vols directes per anar-hi des de tants llocs, val la pena que la gent els aprofiti expressament per visitar-la i que no facin passar el seu aeroport pel segon aeroport de Barcelona.

1 comentari:

la Teresa ha dit...

Crec que no fa gaire que l'ajuntament de Girona va advertir que retiraria les subvencions que li dóna o li donarà si no anomenava l'aeroport de Girona com a aeroport de Girona i no de Barcelona. La companyia va accedir-hi i es va disculpar, però, com tu dius, tot continua igual..