dijous, 7 de maig del 2009

I torna-hi amb el Facebook!

Continuo patint els efectes colaterals de FaceBook. No hi deu haver cap manera per evitar rebre'n invitacions? Avui m'he trobat un correu que duu com a assumpte "Recordatorio: 2 de tus amigos te invitaron a unirte a FaceBook...". En el text: "Estas personas recientemente te han invitado a ser su amigo(a) en FaceBook:". A continuació el nom de dues persones, una de les quals conec només lleugerament i l'altra encara menys. De la primera, fa mesos vaig rebre, no una, sinó moltes invitacions per "fer-m'hi amiga", del FaceBook i d'alguna altra xarxa social.

Com que no he entrat mai a FaceBook (i espero no fer-ho), no conec bé aquest espai, però des de fora tinc la impressió com si, per a algunes persones, fos un lloc de competició on cadascú lluita per aconseguir com més "amics" o "amigues" millor. Perquè, fixeu-vos-hi, no diuen pas que t'ofereixin la seva amistat, o que ells/elles vulguin ser amics teus, sinó que volen que siguis tu el seu amic o amiga. A més, en el correu, després del nom de les dues persones que em conviden diuen que tenen 168 i 921 amics respectivament.

Però el correu no s'acaba aquí, després diu: "Otras personas que estan en FaceBook y que tal vez conozcas:". I segueixen els noms d'una fundació, d'un polític del PSC i d'altres quatre homes el nom dels quals em són completament desconeguts. Per què suposa FaceBook que jo he de conèixer aquestes persones?

Si algú que em llegeixi està a FaceBoook, podria indicar-me si hi ha manera d'escriure a alguna adreça i dir-los que no vols rebre cap invitació de ningú?

5 comentaris:

merike ha dit...

I wish I knew if there were a possibility to block Facebook invitations. So far I know little myself. I have found it attractive to have all the "friends" I am familiar with from the Photo sites I use and who read my blog to be gathered all in the same place. I can say HI to them all at the same time. Facebook sends me information on people who are in Facebook and are friends with my friends, as if I might know them as well and if I do I can then ask them if they would like to be my friend as well. I have not yet had any problems with it, only joy. There are games to play with them, photos to share, music to share. But it takes a lot of time to belong everywhere of course;-) I am all for it as long as anything bad like a hijacking happens to me. After all, there are so many people there and all are not nice people. I can also delete a person from my friends anytime. Keep it small. And the moment I don't like it anymore I can leave myself. However, it is worth a try.
Fins aviat!

Montse Vallmitjana ha dit...

Jo avui he rebut exactament el mateix recordatori que tu. Dues invitacions, una de coneguda. I desprès també hi deia: otras personas que quizás conoces (vuit, de les quals només en coneixia una)
Montse

vigilant ha dit...

Ara no sé si ha canviat però fa un temps, quan jo me'n vaig "dessubscriure", ho vaig fer seguint les indicacions d'un dels missatges aquests que enviaven dient que tal amic volia ser amic, etc. O sigui, en el mateix missatge hi havia un enllaç que permetia dir: "No vull rebre cap més comunicació de Facebook". I no n'he rebut cap més. Els meus amics i amigues, estiguin o no a Facebook, saben que si em volen escriure tenen la meva adreça, el telèfon...

Cristina ha dit...

Apreciada Mercè, jo tinc perfil al facebook. Per a mi, que estic passant una temporada de moltes hores a casa, és molt útil.Potser el nom que dona a les seves aplicacions és questionable -a mi tampoc m'agrada això de "convidar a ser amic" perque si ignoro l'invitavió em sento una mica malament!-, Hi apareixen molts grups on la gent ens hi apuntem i on poques vegades es debat res, però també n'hi ha alguns en els que es treballa molt com algunes ongs,d'alguns ajuntaments ( n'hi ha que permeten seguir els plens en directe i participar-hi en directe!)i un llarg etc. També a nivell personal permet feedbak immediat, intercanvi d'imatges, converses,... salvant distàncies i amb més agilitat que el mail. No cal que entris al facebook si no ho vols, és clar, però creu-me que és molt més del que sembla així d'entrada!!
Ah!! i quan a la competició per tenir amics: jo només en tinc una trentena!
Salut!!

La lectora corrent ha dit...

Merike, Jo no vull provar-ho, per si de cas m'agrada. No tinc temps per dedicar-me a tantes coses. A més, com diu el Vigilant, els meus amics i amigues ja saben on trobar-me.

Vigilant, sí que hi ha a la part inferior un enllaç i diu: "haz clic en el enlace siguiente para borrar tu nombre de la lista de personas suscritas". Però jo no he estat mai subscrita. Suposo que és el mateix tipus de "subscripció" a què et refereixes tu.

Montse, a tu, suposen que encara coneixes més gent.

Cristina, estic segura que el FaceBook té les seves coses bones. Per exemple, la meva filla fa poc es va retrobar en un sopar amb companys i companyes d'escola amb els quals no es veia des que va fer el COU i van fer els contactes a través de FaceBook. Jo també passo moltes hores a casa, però és perquè és el meu lloc de treball principal i ficar-me a FaceBook em faria perdre massa temps.

Provaré el que diu que va fer el Vigilant.