dijous, 28 de maig del 2009

Els danys col·laterals de la "Champions"

Com sempre, un grapat de brètols va fer que la celebració d'un nou trofeu acabés amb aldarulls. El vídeo que Vilaweb té en el seu web és molt il·lustratiu del que va passar. Comença mostrant la part festiva, que aviat degenera en una mostra de vandalisme.

I admirable l'actitud de la noia que planta cara a un dels que llençaven ampolles de vidre contra els mossos d'esquadra (aprox. en el minut 2:40); acaba prenent-li l'ampolla i estampant-la contra el terra.

Molt bona feina, el càmara de Vilaweb!

Actualització 29.05.2009
M'he adonat que han editat el vídeo de Vilaweb i n'han eliminat les primeres escenes de la celebració festiva. Com a document dels aldarulls està millor ara, perquè comença amb els primers enfrontaments. L'escena a què em referia, de la noia que s'enfronta a un noi que és a punt de llençar una ampolla a la policia, ara és en el minut 1:07.

4 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Realment es una llastima que un moment tan glorios quedi enterbolit amb actes de violencia!

Asun ha dit...

Quina llàstima que uns quants brètols puguin fer malbé qualsevol acte.
A mi el futbol no m'agrada i quan veig aquests actes vandàlics encara menys..........

Met ha dit...

No té res a veure això amb el futbol. Una cosa és la celebració esportiva i l'altre una colla de vandàlics que allà on veuen l'optunitat s'hi esplaien. Mostren la seva frustració, no en saben més, no poden canalitzar-ls cap a coses en positiu.
Caldria saber quants d'ells són reincidents (i com fan a la Gran Bretanya, tenir-los 24h hores a comissaria abens i després els partits) i quants són socis del Barça... en aquesta cas jo els retirava el carnet.

La lectora corrent ha dit...

El problema és que uns quants, que són "professionals" del vandalisme, comencen les destrosses i atacs a la policia i a continuació, gent que habitualment és pacífica sembla que es contagiï d'aquella febre destrossadora i s'hi afegeixen. Si us fixeu en el vídeo, al començament els qui llencen objectes i retiren les tanques ni porten samarretes del Barça ni cap altre signe blaugrana; van amb xandalls amb caputxa. Després, en canvi, ja s'hi afegeix molta altra gent.

És possible que no se sàpiga qui és aquesta gent? Ara que tantes persones porten càmeres i segur que hi va haver molts que ho van filmar o prendre fotografies (aquest dia i tots els que hi ha hagut aldarulls), no es podrien oferir a la policia perquè els tinguin controlats?

Per sort hi ha persones com la noia que s'enfronta al noi que era a punt de llençar l'ampolla (un noi que no té pas aspecte de vàndal; de via ser dels que es contagien), que no es deixen arrossegar per aquells brètols.