diumenge, 24 de maig del 2009

Mao + Flors

Em sabia greu haver-me perdut enguany el "Girona Temps de Flors", però aquests darrers dies, a Maó, he pogut veure una manifestació floral per l'estil de la de Girona. Dijous al matí hi vaig arribar per participar en unes jornades d'història de la ciència, i de camí a l'Institut Menorquí d'Estudis vaig començar a veure moltes flors per alguns carrers, i unes banderoles on es llegia "MAÓ + FLORS". El que vaig veure primer eren plantes florides, rams i altres guarniments florals en el carrer, en els escocells d'alguns arbres i en aparadors de botigues.





En entrar a l'Institut Menorquí d'Estudis, que comparteix amb altres entitats l'edifici vuitcentista de can Victori, vaig veure això:


I en treure el cap al patí, això:


Però la festa gran era dissabte, en què, per segona vegada (van començar el 2008), hi havia flors i escultures florals en diversos espais públics, com el porxo de l'entrada de l'Ajuntament:


El mirador de les Monges:


O el balcó de la Bilblioteca:


I també un parell d'escultures efímeres en què les flors tenien protagonisme:



Per ser només el segon anys que celebraven aquesta festa de les flors, crec que ha estat força reeixida. Comparat amb el "Girona Temps de Flors", el "Maó + Flors" és més modest, però cal tenir en compte que a Girona els porten més de cinquanta anys d'avantatge.

Espero que Rajoy, que dissabte al matí voltava pels carrers de Maó fent la comèdia que fan tots els polítics quan s'apropen eleccions, no haurà pensat que el guarniment floral l'havien posat per rebre'l a ell.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina enveja, Maó!!!

"Julio, agosto y Mahón, los mejores puertos del Mediterráneo son...", o això diuen.

Héctor Pons Riudavets ha dit...

Per primera vegada he pogut veure el famós "Girona, temps de flors". Jo som de Maó i estic estudiant a Girona.
Crec que és una gran iniciativa, i que moltes coses de Girona podriem agafar es maonesos.

Salutacions

La lectora corrent ha dit...

Montse, no havia sentit mai això de "julio agosto..." Cada dia se n'aprèn una de nova.

Héctor, potser ja és massa famós el "Girona, temps de flors". Vivim en una època en què tenir èxit pot ser perillós perquè el mateix èxit és aclaparador.

A mi m'agrada a anar a Girona la setmana de les flors, però ho faig a primera hora perquè després es posa impossible.

Pel que fa a Maó, el centre feia molt de goig amb tantes flors.

Asun ha dit...

Quina raó...... Girona es posa impossible aquests dies i, per a mi, ha canviat força i ara hi ha massa innovació.....crec que està perdent en alguns indrets la seva primera idea "temps de flors" tal com diu el seu nom.

amparo ha dit...

Qué fotos més boniques, donaria goig estar a Maó.

I és que, les coses més simples són les més belles.

Anònim ha dit...

Això de "Julio, agosto y Mahón..." és una dita molt coneguda entre la gent de mar i els maonesos. Jo la vaig conèixer per un llop de mar amb qui vaig compartir una temporada de la meva vida; en acabat, la vaig trobar en no sé quina banda de l'OC de Pla i també en un web sobre la important comunitat de descendents de menorquins a Florida:

http://www.google.es/search?q=%22julio,+agosto+y+mah%C3%B3n%22&hl=ca&start=0&sa=N

http://www.nosaltres.cat/www/seccio?p_idint=642835