dimarts, 8 de març del 2005

Perles negres per al 8 de març

Primera perla

Ahir vaig assistir a la gravació d'un programa de ràdio (Radio Nacional de España) sobre le violència domèstica. Va fer-se a la sala de plens del districte de Les Corts de Barcelona. Era obert al públic i l'audiència allà era pràcticament femenina (llevat de l'equip de RNE, potser vaig veure un o dos homes a la sala).

El presentador del programa va començar saludant "los barceloneses" que havien assistit a la gravació. Potser va adonar-se de les cares d'algunes dones en escoltar les seves paraules i després va afegir-hi "y barcelonesas".

Més tard, en adreçar-se a dues representants de l'associació Tamaia, va parlar de "los trabajadores" de l'associació, quan és una associació en la qual tots els "trabajadores" són dones.

No deuen tenir unes normes d'estil a RNE en relació al llenguatge sexista?

Segona perla negra

A la llista de distribució de l'Associació Catalana de Comunicació Científica, ahir va arribar un anunci de feina per a una productora de TV del Regne Unit. Busquen dues persones per treballar en una sèrie que vol esbrinar què hi ha de veritat en algunes llegendes europees molt populars.

L'anunci diu molt clar "BOTH MUST BE MALE and from any European country other that the United Kingrom and Ireland, ..." (les majúscules són meves)

Sense comentaris....