dimecres, 2 de febrer del 2011

@NadiaE torna a piular

"Mubarak no va poder aturar la revolució fent servir els matons de la policia. Ara intenta aturar-la fent que el mateix poble egipci es divideixi" (Nadia El-Awady, periodista egípcia, des de la plaça Tahrir, 02.02.2011, via twitter)

Estava amoïnada, sense saber res de Nadia El-Awady des que el govern egipci va decidir aïllar el país tallant Internet i la telefonia mòbil. Fa uns dies parlava en aquest bloc d'aquesta periodista egípcia, i com, gràcies a les seves piulades, vaig assabentar-me que el poble egipci havia despertat de l'ensopiment i la submissió a un règim totalitari i havia sortit al carrer per demostrar el seu emprenyament.

Avui, quan al migdia he donat un cop d'ull a twitter, m'he trobat de nou amb les piulades de Nadia. El país ha recuperat la connexió a Internet i ella tornava a enviar el seu testimoni des de la plaça Tahrir. I si aquests dies estava amoïnada per no rebre notícies seves, ara estic angoixada per les que està enviant les darreres hores i pel que he vist en directe per televisió fa un parell d'hores.

Les darreres piulades de Nadia parlen de la pèrdua de la seva càmera de vídeo, que li han destrossat els seguidors de Mubarak, i sembla que també han destrossat la d'un periodista de la CNN; la premsa són en el punt de mira dels seguidors de Mubarak, que avui han invadit la plaça, convertint una protesta pacífica en un camp de batalla. Diu també que ha passat dues hores en un tanc veient com els dos grups  --els seguidors de Mubarak i la gent que protesta-- es llençaven mútuament pedres i còctels molotov. Potser el foc que diu que ha vist al costat del Museu Egipci sigui com a resultat d'algun còctel. Sembla ser que les sortides de la plaça estan blocades pels seguidors de Mubarak. Espero que tot acabi bé, però les coses s'estan complicant.

Si voleu segui el testimoni de Nadia: http://twitter.com/#!/NadiaE

Actualització (02.02.2011, 22.50):
Podeu veure fotos preses per Nadia divendres passat a la plaça Tahrir a

(Foto: M. Piqueras, 30.12.2003)

1 comentari:

Clidice ha dit...

Ja m'hi he abonat, gràcies!